EU-fientligheten

Sveriges EU-fientligaste parti är Sverigedemokraterna vilket är helt i linje med övriga nationalistiska och främlingsfientliga partier i Europa. Vad jag förstår är det ett lidande för dem som är besatta av denna främlingsrädsla, de tror på fullt allvar att Sverige håller på att gå under. I dessa tider borde alla fundera över vad EU-fientligheten betyder för trygghet och säkerhet i Europa. Rysslands nya tsar Vladimir Putin stödjer främlingsfientliga och nationalistiska partier i Europa ekonomiskt därför att med ett Europa som återgår till nationalstater som bekrigar varandra i stället för samarbetar får Putins imperieambitioner fritt fram. I så fall är vi alla illa ute.

Allt måste sättas i sitt sammanhang. Främlingsfientlighetens och etnocentralismens framväxt i Sverige är inte bara ett inhemskt problem och ett trist faktum utan den har också avsevärd betydelse för säkerheten i vår del av världen och för vårt land när vi håller på att få tillbaka ett imperialistiskt, aggressivt och krigiskt Ryssland som nära granne. Ryssar i gemen är vanliga trevliga människor men låter sig luras av lögner och nationalistisk retorik från sin politiska ledning. Återgång till en gammal sorglig historia för ryska folket med andra ord.

Följande bör alla betänka inför extra valet i mars. En röst på ett EU-fientligt parti i Sverige är egentligen en röst på Putin. Det är mycket allvarligare än en tillfälligt fallen budget.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. €dor

    Du har inte helt rätt. Le Pen i Frankrike stödjer Putin. Hon väntas bli landets nye ledare. Norge och Danmark skiljer sig också från Sverige. Jag tror vår rädsla är det största hotet. Jag är ingen SD, men de följer systemet i riksdan så vilken plan har du ”få bort” dem? Jag tror största felet var att samlas på gator och torg (vilket jag sagt) och demonstrera. Finns inga människor ute utan alla håller sig hemma vad eller vilka talar jag då för? Visst är invandringen ett problem och om vi hjälper 2 miljoner finns det 20 dubbla kvar. Det måste också följa våra lagar i annat fall hamnar vi i en anarki. Vi får se hur det går i valet. Status quo, Vad händer då?

  2. €dor

    Jag kanske skulle skrivit att invandringen har blivit ett problem inom politiken. Människor har ibland svårt skilja på vad man menar om bara ett ord råkar bli fel i en mening. De som lider mest kommer aldrig ur landet, men det är väl livets spelregler? Många drunknar när de försöker undkomma olika härjningar, så vilka ska vi hjälpa? Just nu prioriteras vissa till skillnad från andra. Jag kan inte det här till fullo hur det fungerar, men vi har en myndighet som sköter det här. Visst har vi?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.