Den Sverigedemokratiska framtiden

Den hoppas jag att jag slipper uppleva i styret av vårt land. I dagens riksdagsdebatt var det någon som tog upp SD:s krav på att Sverige ska lämna EU och bli något slags rasrent klansamhälle i höga nord. Riksdagsmannen hade en klockren metafor för ett Sverige utanför EU och den köper jag rakt över disk. Han sa ”Sverige som ett slags europeiskt Nordkorea” sittande i upphöjd isolering från omvärlden.  Sverige som har en utrikeshandel som nästan helt domineras av länder inom EU. Den som köper Sverigedemokraterna på grund av främlingsfientligheten bör betänka att man på köpet får för Sverige mycket negativa saker som  isolering från omvärlden, homofobi, islamofobi, lägre levnadsstandard mm. Kanske också någon drömmer om en ”svensk Putin” som den ”starke mannen” som är ”den som bestämmer”. En sådan ”stark man” kommer  bergsäkert att få applåder i Kreml och sedan är vi snart ett lydrike.

Hur är det egentligen med kunskaperna i historia och samhällskunskap hos svensk ungdom idag? Kan inte folket historien riskerar vi att gruvliga delar av historien upprepar sig.

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

 1. Mathias

  Jag tror kunskapen är bra hos svenska ungdomar.
  De förstår att den flykting politik vi håller på med idag är ohållbar.
  Varför tror du inte något utav riksdags partierna räknar vad invandringen kostar förrutom SD ?
  Men nu har KD tagit första steget o mer utspel från alliansen kommer vi se innan nyvalet.
  Vi kan inte fortsätta ta in flyktingar som vi gör nu och tro allt ordnar sig för de kommer i arbete i slutändan.
  Då en som flyr från ett land i tex afrika kommer till sverige är de outbildade och ska då först lära sig svenska.
  Men sen måste de skaffa sig en utbildning för snart finns det inte ett jobb man kan ta utan högskole utbildning i sverige så ja vad ska de jobba som ? Och vars ska pengarna tas för det då invandring aldrig bidragit till skattepotten utan det är endast en utgift.
  Men du och ni andra politiker verkar ju veta att jobb finns i överflöde för de finns ju ingen arbetslös svensk heller :p så mer arbetskraft behövs.

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   De som flyr från halshuggningar måste fria världen ta emot. Vi måste vara humana. Många länder borde ta emot fler så inte allt tryck ligger på t ex Sverige och Tyskland. Svenskarna dissar jobb inom äldreomsorg och utbildning av flyktingar i vård och omsorg har påbörjats på många ställen. I glesbygden där jag bor kommer vi helt enkelt inte att klara samhällsservicen med infödd befolkning. Där har gränsen passerats för minst 10 år sedan och värre blir det. Invandrade nysvenskar är den enda lösning som finns i sikte och som blir vår räddning.

   • Mathias

    Du har helt rätt i att många svenskar dissar jobb i vård och omsorg men det är för att våra politiker behandlar den som skit.
    Vad vi behöver är att staten tar över vården från inkompetenta landstings politiker som egentligen inte har en aning vad de gör utan har enbart hamnat där tack vare hur sverige är uppdelat i kommuner landsting och riksdag.
    De vill säga gör du ett gott jobb i kommunen och det parti du representerar får du en möjlighet o flyttas upp till landstingsnivå med uppgifter som de inte har en aning om eller kompetens för heller.
    Tycka vad man vill om statens inblandning men sjukvård skola och försvar är sånt som enligt mig enbart ska handhavas av staten.
    Skola för det är våra barn och deras utbildning som kommer leda sverige tillbaka efter denna långa segling neråt. Är så otroligt viktigt att barn från alla möjligheter får chansen att utbilda sig väl och det garanteras enbart genom statlig skola https://www.youtube.com/watch?v=dDYf2lIj8_g.
    Vård för det säger väl sig själv egentligen vi förlorar otroliga summer tack vare landstingen och inte de privata.
    Men vi ska ge staten i uppdrag igen o fixa till det hela o ta bort alla hobby politiker som sitter o tar ut lön för jobb som de gör sämre än en vanlig medel svensson som http://sv.wikipedia.org/wiki/Peter_Olofsson_%28politiker%29 och http://en.wikipedia.org/wiki/Filippa_Reinfeldt.
    Militärt lämnar jag till de föregående sakerna jag skrivit till dig.
    Så summa sumarun vill du att vi ska fortsätta ta in invandrare för de är de enda som vill jobba med de dåliga villkoren som finns inom vården.

    • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

     Statlig skola håller jag med om. Kommunaliseringen var att sätta bocken till trädgårdsmästare. Stora olikheter i kvalitet blev följden. Arbetsvillkoren i vård/omsorg är för usla. Återigen kommunpolitikers ansvar. Sedan flyttar ungdomen från glesbygd av andra orsaker, de vill till större städer där det händer någonting. Invandrare kanske till viss del accepterar glesbygd för att de fått nog av ”händelser” i de områden de flytt ifrån.

 2. Mathias

  Sedan skulle de ju vara intresant o höra din slutsats vad gäller de CIA officeren Paul Craig Roberts sa i klippet jag skickade till dig.
  De slutsatser han drar är ju enligt mig väldigt sansade och högst troliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.