Hundratals prinsar i Saudiarabien

Enligt DN pågår maktkamp inom kungahuset i Saudiarabien samtidigt som en man dömts till 1000 piskrapp för att ha haft åsikter om tolkningen av islam.Kvinnor som ertappas med att köra bil eller ertappas ute utan heltäckande tygskynken får inte riktigt lika många piskrapp troligen mindre än hundra. En kvinna avrättades nyligen för ett mord hon nekade till. Tre svärdshugg behövdes innan hon slutade skrika. Den tusenhövdade kungafamiljen skickar pengar till islamistiska rörelser i runt om i Europa och lever i ett medeltida mörker. Men vad kan man vänta sig av statsskicket monarki, denna kvarleva från hedenhös?

Det måste väl i monarkin Saudiarabien vara trafikfarligt för kvinnorna att ha huvudet inlindat i niqab eller burka genom att hörselförmågan nedsätts väsentligt. Svårt uppfatta annalkande fordon och uppfatta trafiksignaler. Det blir väl också svårare att vrida på huvudet skulle jag tänka mig. Men sådana petitesser är väl inget som den ofantliga prinshopen i Saudiarabien bekymrar sig över.

I Sverige pågår vad jag vet ingen maktkamp mellan prinsarna (och sessorna)  om vem som ska ta över styret av den svenska staten eftersom det finns regler för successionen. Om varje kung och prins har 10 hustrur vardera blir det vad jag förstår drösvis med prinsar och prinsessor som skvallerpressen ska hålla reda på in i minsta detalj. Vad de äter, har på sig och hur de kör bil (om sessorna tillåts köra bil) mm. Väldigt viktiga statsangelägenheter i en monarki.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.