Kungens 22 fruar

Saudiarabien styrs av en familj – klan och saknar helt demokrati.Ett slags kalifat m a o. En diktatur. Inget folkvalt parlament finns.  Kung Abdullah som nyligen dog hade 22 fruar och minst 40 söner – prinsar. Förmodligen lika många döttrar men de räknas liksom inte i den här typen av kulturer eller sekter. Kvinnorna är här männens ägodelar ungefär som kor eller motorcyklar.  Kronprinsen Salman 78 år som enligt familjekatekesen tar över är i illa skick, strokedrabbad och med begynnande demens. Men det är nog inga problem med det. Den stora prinshopen får då större möjligheter att styra och ställa. Den nye kung Salman torde ärva den svenska orden som vår egen kung av guds nåde hängde runt kung Abdullahs hals under storögd beskådan av de 22 fruarna. Stackars CG XVI som bara har en fru. Eller gemål som det heter på kryptomonarkiska. Vanliga människor är det ju inte fråga om utan något mellan det jordiska och himmelska. Visst känns det bra att det är så? I maggropen?

Kungligheterna i Saudiarabien har finansierat en hel del av de miljöer i västvärlden där islamister nu frodas.Nu håller den politiken på att slå tillbaka. Saudiarabien tvingas bygga stängsel efter sina gränser för att hindra Al Qaida och IS från att infiltrera landet och störta kung- och prinsväldet. Men det finns en gemensam nämnare mellan kungligheterna och terrororganisationerna Al Qaida och IS. Synen på kvinnan. Månggifte-harem, barnäktenskap (gubbe gifter sig med flicka 9 år gammal – ren pedofili), strukturellt förtryck av kvinnor i alla dess möjliga och omöjliga former, t ex klädkoder som tvingar kvinnor att spöka ut sig i individutplånande heltäckande tygmängder, omskärelse under vidriga ceremonier, våldtäkter, mord, piskstraff, förbud att röra sig fritt ute, förbud att köra bil och att cykla etc etc.

Vad gör FN åt detta kvinnliga och demokratiska slaveri? Svar: Ingenting! FN domineras av diktaturer och kan inte ens hävda sina egna stadgar om de mänskliga rättigheterna. Kanske bilda ett alternativt FN för jordens alla kvinnor??

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.