Göran Hägglund avgår

Jag har uppfattat Göran Hägglund som en mycket klok och förståndig politiker. Alltid väl påläst och med välformulerade argument. Tyvärr har han varit partiledare för ett minus 4%-parti som bevarats i riksdagen genom taktikröstning varje val. Detta beror nog till stor del på partiets program och mindre på partiledaren. De kristdemokratiska idéerna med abortmotstånd och motstånd mot homoäktenskap är inte riktigt i tiden i Sverige. Eftersom jag inte kan se någon som bättre företräder KD än Göran Hägglund kanske det är dags att fundera på partisammanslagning med andra tjugondelspartier på borgerliga kanten i god tid innan nästa val. Jag tror att det skulle vara bra med ett starkt liberalt parti som kan framstå som ett regeringsdugligt alternativ i svensk politik.

Även Folkpartiet behöver en nytändning för att köra grammofonskivan ytterligare många extravarv kommer inte att sluta lyckligt nästa val.Kärnkraftskramande och den uttjatade skolfrågan är inga valvinnare längre. Björklund har gjort sitt och han bör ha kredit för NATO-frågan och för att han satt skolan på kartan men nu är det dags för Birgitta Olsson.  De nya moderaterna, som klistrar sig intill Socdem, behöver en stark borgerlig partner om och när det ska bildas regering. Alltså slå ihop C, KD och FP

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

 1. Ewa Larsson

  Hej Håkan!
  Jag håller inte med dig om att KD är ett ”minus 4%” parti, tvärtom, det växer av egen kraft.
  Håller inte heller med om att det finns någon vinst med att slå ihop partierna, eftersom det finns helt olika frågor med svar i de olika partierna.
  KD är ett parti som breddat sig med fler olika personer och det gör att olika falanger naturligtvis utkristalliseras. Men visst behövs ett ”olydigt parti” som motvikt i dagens regering?
  Alla kan ju inte gå i samma ledband och inte våga ifrågasätta det som ”alltid” varit, för då fastnar vi igen, utveckligen uteblir när inte problem belyses från olika håll.
  Men visst kan jag hålla med dig i vissa tankegångar och dåp speciellt när ett parti bara ”äger” en fråga eller om ett parti blir för dominant. Det finns ju en förklaring till alla missnöjesröstare som hoppar av de stora etablerade partierna och då finns det problem.

  Men vi lever i en spännande tid och jag väntar med att döma ut något av de partier vi har i landet tills vi sett vad utgången blir framöver.

 2. Håkan Rombe (inläggsförfattare)

  FP,KD och C har senaste perioden varit utpräglade satelliter till M. Förutom några enstaka frågor som t ex skola har M lagt beslag på det mesta. Ensam är inte stark ens i politiken. Tillsammans skulle de tre nämnda partierna bli en maktfaktor och ett alternativ. Tror jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.