Mer kameraövervakning tack!

Om inte Köpenhamn haft så många övervakningskameror hade terrordådet kunnat sluta mycket värre. Nu tillsätts en utredning i Sverige hur vi ska kunna bli lika effektiva och det är på tiden. Kameraövervakning av allmänna platser är inget problem i en demokrati som Sverige. Integritetstalibanerna riskerar våra liv med sin propaganda mot övervakningskameror om de lyckas med sitt motstånd. Vi har en liknande debatt om signalspaning. Signalspaningen har hjälpt Säpo avslöja  och stoppa terrorplaner. Den ultimata integritetskränkningen är att inte våga gå till synagogor, moskéer eller andra ställen som sjukligt hatiska personer utser till måltavlor. Det är också en integritetskränkning att jämt och ständigt behöva titta på nedklottrade fasader, bussar och tunnlar.

Integritetskränkning är ett relativt begrepp.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.