Marinen har ammunition!

Fjärde sjöstridsflottiljen i Berga utanför Stockholm har vid kontroll befunnits förvara ammunition. Uppåt väggarna, det ska de naturligtvis inte ha! Regelbrott! Men lösplugg och smällare måste de väl ändå få ha om den ryska flottan uppenbarar sig i vår skärgård i sedvanlig ordning. Å andra sidan sysslar det svenska försvaret numera med ”underrättelseoperationer” så ryssarna ska väl inte skrämmas. I fotbollsmatcher kastar europeiska länder (Moldavien) dock bengaliska eldar på ryska målvakter så att det nästan kommer upp i nivå med ”Friends” Arena i Stockholm, men det skränande packet ska väl inte sköta vårt försvar!  Nu ska vi väl inte raljera med försvarsanställda (kontrollanterna) som tar sitt jobb på allvar när inte våra ansvariga politiker tar SITT jobb på allvar, nämligen att se till att Sverige har ett försvar värt namnet. Situationen i öster försämras dag för dag medan det käbblas om småsaker i Riksdagen.

Kanske reglerna måste ändras i marinen så att flottiljerna är beväpnade till tänderna, tillåts förvara ammunition och vara ständigt stridsberedda!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.