Vilka älskar Stalin?

I Sverige har Stalin älskats av ett antal knäppgökar trots de tiotals miljoner hans regim mördat i sitt eget land. Än idag finns det vänsterskribenter i Sverige som uppenbarligen älskar Stalin eller åtminstone hyser stor förståelse. Större delen av det ledande garnityret i kommunistpartiet i Sovjetunionen mördades med nackskott på order av Stalin efter skådeprocesser. Några mördades genom ”olyckor”. I Polen mördade Sovjetarmén över 20 000 polska intellektuella år 1940 på direkt order av Stalin. Bara det brottet mot mänskligheten skulle egentligen medfört att Stalin ställts inför en internationell domstol och hängts.Överfallet på Finland  1939 var ett folkrättsbrott men kommunistpartiet i Sverige och dess tidning Norrskensflamman stod på Stalins sida helt och hållet. Norrbottniska troende kommunister emigrerade till paradiset Sovjetunionen bara för att avlivas med nackskott under utrensningarna. Utrensningarna tyckte de svenska kommunisterna var bra eftersom Stalin var deras Gud och vad Gud gjorde var automatiskt rätt. I Sverige blev svenska kommunister internerade under andra världskriget i Storsien. Där hade de det ganska bra jämfört med lägerinterner i Sovjetunionen men många tyckte nog att de var orättvist behandlade. De tyckte väl att Finland förtjänade att drabbas av krigets förstörelse med över 20 000 döda och minst lika många stympade invalider.

I Ryssland älskas Stalin av Putin och Stalin är Putins idol. 45 % av dagens ryssar tycker att alla miljontals offer för Stalins terror är förlåtliga på grund av industrialiseringen och vinsten i andra världskriget. Stalins popularitet har stigit väsentligt under Putins tsardiktatur. Och Putin älskas av alltfler ryssar som njuter av alla aggressiva uttalanden mot grannländerna. Danmark hotas till råga på allt med kärnvapen och hotelser haglar över Baltikum, Finland och Sverige. Kränkningar till sjöss och i luften har blivit del av vardagen hos Rysslands grannländer. Sverige försöker vaccinera sig mot farsoten Putin genom att söka medlemskap i FN:s säkerhetsråd med det numera antika argumentet att Sverige är alliansfritt och enligt storsvenskt språkbruk en moralisk stormakt. Vi är varken det ena eller det andra. Vi är dessutom försvarslösa. Vi åtnjuter inte NATO:s beskydd vid angreppshot och vi saknar avskräckande försvarsförmåga. Försvarets andel av BNP har på 20 år sjunkit från 2 till 1 procent av BNP. Ökar Sveriges BNP enligt konjunkturinstitutets prognoser med 3-4 % per år de kommande åren kommer försvarets andel av BNP att ha sjunkit ytterligare år 2020 trots den ”upprustning” som proklamerats av sittande regering. Pacifister i regeringen och FN kommer inte att rädda oss. Det enda som kan rädda oss från att bli Putins lydrike är NATO-medlemskap och en upprustning som snabbt når minst 2 % av BNP, vilket råkar vara NATO:s krav på medlemsländerna.

Lenin, Stalin, Putin låter som ämne för diverse grötrim. Och det ryska folket som grundlurades under Lenin och Stalin och deras efterföljare håller nu på att grundluras av Putin och hans korrupta regim med finansiering från oligarker och skumraskaffärer.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/stalin-allt-mer-popular-i-ryssland/

http://www.dn.se/ledare/signerat/ett-nytt-farligt-europa/

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.