Hagamannen ska släppas lös

Enligt våra bisarra lagstiftning skall en brottsling som dömts till fängelse släppas lös efter två tredjedelar strafftiden, i stort sett automatiskt,även om det gäller en sexbrottsling med sina farliga drifter i behåll. Hagamannen har till sommaren avtjänat två tredjedelar av strafftiden och släpps då ut på gator och torg trots att han för någon månad sedan ansågs för farlig för att få obevakad permission. Har kvinnorna förtjänat detta?  En tickande bomb utom kontroll. Enligt artikeln i Expressen har han sina sadistiska anlag kvar och sina reaktionsmönster på stimuli. En målsökande robot!

Först och främst bör sexbrottslingar i normalfallet sitta sin strafftid ut. Efter strafftidens slut borde en farlighetsbedömning göras och om det behövs spärra in vederbörande i sluten psykiatrisk vård. I svårare fall på livstid. Stulna pengar kan ersättas men förstörda liv för våra kvinnor och barn kan inte ersättas. Men vilket politiskt parti törs ta i detta problem? ”Vända den andra kinden till”går ju bra att propagera för om man inte är kvinna eller barn.

Det finns åtgärder som skulle göra en sådan som Hagamannen ofarlig efter strafftidens slut. Naturligtvis med brottslingens medgivande. Ett villkor med andra ord för att få befinna sig i frihet på gator och torg!

http://www.expressen.se/nyheter/hagamannen-kan-bli-fri–portas-fran-umea/

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Marianne R Johansson

  Detta är ett hån mot oss kvinnor, hans offer i synnerhet. Och ja, han skulle inte släppas fri annat än om han gick med på att ”oskadliggöra” sig. De säger ju att risken är stor att han ska begå samma brott igen, vad hjälper det då om han inte får vistas i Umeå, lär väl finnas kvinnor där han befinner sig?!

 2. DKockens hörna

  Det är ju att spela Rysk roulett med kvinnoliv att släppa han ut. Vita snittet skulle sitta bra där.(lobotomi)
  Risken för återvändande våldtäkter anses som stor,ock ändå släpps han efter halva tiden!!! vad ger det för signal ??
  Senaste nytt är att han tar ett sväng kring klosteravdelningen på kumla.
  Där kan få förlåtelse o börja om på ny kula.
  Synd att man inte kan landsförvisa ;åt andra hållet är det ju inte vidare snällt emot ”nya landet ”

  • lf

   Jag minns för 10 år sedan jag höll på att renovera en lägenhet på Skogsbrynet.Jag måste ut och få luft en kväll.Detta var strax efter det fruktansvärda dåd som hände vid Tegsbron.
   Jag hade en kvinna ungefär 50 meter framför mig. Hon tittade oupphörligt bakåt.
   Jag valde en annan väg.
   De som våldför sig på kvinnor skadar också vi män.
   Att skada och förgripa sig på kvinnor är i samma läge som att skada barn om inte värre..
   Jag hoppas att vi om som ser det reagerar kraftigt.

 3. Ewa Larsson

  Hej!
  Problemet med ”förbudet att besöka Umeå med omnejd” är att mannen antagligen inte har någon annan anknytning någonstans, än just till Umeås omnejd och då kan man säkert som amen i kyrkan räkna med att någon liten avfolkningsort öppnar stora famnen för att höja sitt inflyttningstal?
  Hagamannen känner väl som alla andra dragning till ”hemtrakten” och sin familj, så ….hur ska man tolka detta ”utsläpp” när bedömningen om hans farlighet slagits fast.
  Lagstiftarna får nog snabbt ta sig en funderare på hur man ska säkerställa att inte oskyldiga drabbas igen och på hur kemisk kastrering blir norm så länge driften anses vara en fara för allmänheten.
  Du har helt rätt: Vilket parti vågar ta upp frågan på bordet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.