Ut med Ryssland från OS

Med Putin som allsmäktig ledare i Kreml kan man inte lita på Ryssland i NÅGOT sammanhang. Hälsosammast att inse detta! Nu hotas Ryssland med avstängning från OS p g a statsledd doping av idrottare. Det gäller närmast kommande OS och sedan får vi väl se om de lärt sig något. Vinter-OS i Sotji blev ett stort propagandanummer  för Putin i klass med Hitlers sommar-OS i Berlin 1936. Alla kunde konstatera att några skidåkare hade en särdeles kraftig TURBO inkopplad i några skidlopp i Sotji. Det skulle förvåna om inte statsdopingen är lika utbredd i skidåkning som i friidrott.

Jag är övertygad om att åtskilliga medaljörer från många nationer i VM och OS i friidrott de senaste årtiondena varit dopade. Förhoppningsvis är det bara i Ryssland som dopingen är en statlig verksamhet. Och förstås Nordkorea. Dopingkontrollerna ligger tydligen alltid efter de kemiska och biologiska landvinningarna i idrottsbranschens laboratorier. Trist för alla idrottsälskare!

Ut med Ryssland från internationella mästerskap!

Etiketter: , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. E Abrahamsson

  Jag har ett bättre förslag, lägg ner hela OS. Sporten numera är mestadels fusk, eller överdriven. Då får vi också slut på korruptionen.

 2. Mathias

  Friidrott är en enda stort medecinskt expriment som det är nu.
  Om du kollar Balco skandalen i usa så är den inte statsfinansierad men den har skapats av det rådande
  ekonomiska styrelsesättet i usa och underblåst av de prestationskrav som finns för att finansiera sitt val av karriär.
  Pengar styr världen och hur mycket galla du än spyr över ryssland finner jag usa lika avskyvärda där politiker styrs av ekonomiska bidrag och lobbyister precis som i ryssland.
  Demokratin har har blivit ett skynke för den korruption som pågår där bakom.
  Förr i tiden arbetade politiker för deras lands bästa idag arbetar dem endast för sig själv.

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Jag håller med om att pengarna styr. Skillnaden mellan Ryssland, fd Östtyskland och USA är att staten i den demokratiska världen inte är inblandad i dopingcirkusen men av lång tradition är det i kommuniststaterna och statskorrupta länder som Ryssland. Vi kan ju leka med tanken att Usain Bolt skulle ha käkat piller. I vågskålen ligger här miljardbelopp för den internationella friidrotten. Jag har en känsla att när det gäller miljardinkomster blir fuskaren immun mot att åka dit. I Kenya mutas berörda kontrollanter med miljonbelopp för att trixa med testerna enligt media.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.