Charlotte Kalla och Andre´ Pops

Skönt slippa Andre´Pops som kommentator i SM på skidor idag! Han är en gnällspik som försöker hitta fel på idrottsmännen och då särskilt Charlotte Kalla. Hans insinuerande frågor när Kalla nyss gått i mål och inte vunnit är otrevligt att höra och bevittna. När t ex Kalla ramlat tack vare att framförvarande åkare ramlat kunde Pops ändå hitta nedvärderande kommentar. ”Varför åkte Kalla bakom polskan? Alla vet ju att hon brukar ramla!”  Hade storåkaren Artur Häggblad  varit aktiv i dessa dagar och fått liknande dumma frågor från André Pops hade Pops antagligen fått en snyting. Häggblad som hade kort stubin svarade en reporter som kom med en dum fråga ”Åk själv för helv–e!” Det kunde Kalla gärna ha svarat Pops någon gång i direktsänd TV! Men Pops vågar tydligen inte fåna sig när det gäller manliga idrottare. Men kvinnliga kan han ge sig på!!

Det skamliga angreppet på Kalla under idrottsgalan är inte någon enstaka händelse. Jag har under flera år retat mig på Pops respektlösa uppträdande mot våra tävlande och speciellt Kalla. När en tävlande gått i mål och resultatet inte motsvarar vederbörandes nivå och kört slut på all energi är det hänsynslöst att genast sticka en mikrofon i truten på den andfådde  idrottaren och kräva svar på varför det gått så dåligt. Ibland är dessutom frågorna krampaktigt fåniga. Låt för helsicke den tävlande sansa sig någon timme innan hen frågas ut av reportrar. Är man inte blind och döv ser man ju på TV hur det går för våra tävlande och kanske också varför. Korkade frågor från reportrar tillför inget väsentligt.

Jacob Hård som var dagens kommentator var alldeles utmärkt! Kan vi slippa Pops i fortsättningen?

I nedanstående artikel punkteras ballongen där Pops försökt påskina att ”Kalla var med på ”skämtet” under galan.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/skidor/article22158879.ab

Etiketter: , , , , ,

En kommentar

  1. Stig Strömberg

    Håller med dig gällande Pops han har ju blivit nån skjutjärns reporter när det gäller skidåkare !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.