BREXIT

Folket i Storbritannien röstade för Brexit. Detta kommer att påverka den brittiska ekonomins tillväxt negativt och därmed ge medborgarna en lägre framtida levnadsstandard. Bland lågutbildade, lågavlönade och arbetslösa var andelen som röstade för Brexit mycket stor. D v s de grupper som kommer att känna av den lägre tillväxten in på bara skinnet. De välbeställda som röstade för Brexit har väl råd att betala för förmånen att få känna sig suveräna och skita i andra. Många äldre som minns eller känner till konflikterna med Tyskland, Frankrike, Italien m fl under världskrigen har inte heller känt sig bekväma med vänskapen med dessa länder i EU. Den f d koloniala stormakten Storbritannien har har inte riktigt kunnat förlika sig med tanken att vara ett vanligt land i Europa och tillhörande Europa. Ett ödets ironi att kolonin Nordamerika i två världskrig har räddat kolonialmakten Storbritannien. Och Europa, undantagandes de länder som påtvingades kommunismen.

Nu har frågan genast uppstått hur länge Storbritannien kommer att vara Storbritannien. Skottland kommer med största sannolikhet att begära utträde ur Storbritannien och inträde i EU. Samma sak gäller Nordirland. Kanske London skulle bilda en egen stat och begära utträde ur Storbritannien??

Brexit är ingen bra sak för EU och processen för utträdet bör forceras för att minska skadeverkningarna. Camerons galna idé att utträdesprocessen ska utgå ifrån och anpassa sig till Torypartiets agenda med partimöte i oktober är just rena galenskapen. Torypartiet i Storbritannien ska inte tillåtas hålla Europa som gisslan i flera månader. Ut med dem snarast möjligt så att de får börja ”skörda frukterna” av utträdet. ”Frukterna” har för resten redan börjat med sjunkande pundkurser och aktiekurser. Köpkraft och pensioner påverkas etc etc.

Att folket alltid vet sitt eget bästa motsägs av att t ex despoten Adolf Hitler stöddes av mer än 90 % av tyskarna under andra världskriget. I Sverige röstade tre fjärdedelar mot införande av högertrafik. Folkomröstningen var rådgivande och klokt nog sket riksdagen i att följa folkomröstningsresultatet.

Etiketter: , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.