Jihad och korståg

Gårdagens massmord på män, kvinnor och barn i Nice har en del gemensamt med kristenhetens korståg för ca 800 år sedan. Islamisterna utlovas omedelbart intåg i paradiset med 70 jungfrur och syndernas förlåtelse omedelbart efter dödens inträdande. Snabbaste paradisfärden nås väl genom självmordsbälten och liknande ändalykter. Även korstågsfarare lovades syndernas förlåtelse och snar himlafärd om de råkade dö under striden mot de feltroende.

Enligt böcker i ämnet korståg var det ofta kriminella och misslyckade s k svarta får som genom deltagande i korstågens massmördande av män, kvinnor och barn kunde nå berömmelse, förlåtelse för alla synder och förstaklassbiljett till himlen. Det kostade en hel del pengar att bekosta en korsfarare till det heliga landet eller var det nu var aktuellt och ibland var det med egna pengar men ofta var det familjen, klanen, som bekostade korsfararens utrustning. På så sätt blev de av med ett problem samtidigt som det ansågs som höjden av gudfruktighet att satsa pengar på sådant. Fattighjon av olika slag hade ytterst sällan möjlighet att bli korsriddare.

Dagens jihadister och massmördare utlovas på samma sätt syndernas förlåtelse och ilfärd till paradiset som dessutom i detta fall är kryddat med 70 villiga jungfrur. Det finns ju numera kvinnliga jihadister men det är okänt av vilken sort de 70 varelserna i så fall skulle vara. 70-åriga skäggiga klanhövdingar? Dagens jihadister i t ex IS lär till över hälften komma från väletablerade medelklassfamiljer och gemensamt med korsfararna är också att det ofta rör sig om kriminella yngre män eller misslyckade individer i största allmänhet som genom massmord på oskyldiga civila i s k jihad  höljs med ära och får enkelbiljett till paradiset.

Korstågen tog slut för sådär 600 år sedan. Frågan är när dagens massmördande galenskap inom islam får sin ändalykt. Vi ska i det sammanhanget komma ihåg att det är mångdubbelt mer mördande mellan olika grupperingar inom islam än mördande av ”de otrogna” utanför islam.

Etiketter: , , , , ,

En kommentar

  1. arne knudsen

    Tyvärr finns inte politisk vilja till att göra nåt radikalt gentemot dessa unga hjärntvättade ”människor

    Girigheten har förtur, sorgligt nog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.