Utvisning vid 6 mån fängelse

Moderaterna föreslår att personer som inte är svenska medborgare och som begår brott och straffas med minst 6 månaders fängelse skall utvisas. Kan bara hålla med. Man ska komma ihåg att man måste begå ganska grova brott för att få 6 månaders fängelse, särskilt om det är första vändan och särskilt om brottslingen är under 21 år. Straffrabatten för brottslingar 18 – 21 år bör avskaffas. Om inte bör myndighetsåldern genast höjas till 21 år vill säga. Är man myndig så är man myndig och ansvarig för sina handlingar.

Jag anser att utvisning skall vara obligatorisk redan vid straffsatsen 3 månader, eller ännu lägre, med tanke på vad jag anfört ovan om det nutida sättet att straffa brottslingar i Sverige. Samhällstjänst, behandlingsprogram inom kriminalvården etc etc.

Moderaterna föreslår även att tullen ska ges möjligheter att stoppa frakten av stöldgods ut ur Sverige. Nu tycks det fungera så att det är bara att lasta långtradare med stulna båtmotorer och bara passera landets gränser, Obefintlig kontroll, låga straff i jämförelse med andra länder och Europas lägsta polistäthet medverkar till att Sverige blivit ett Klondyke för internationella stöldligor som gör bostadsinbrott, stjäl båtmotorer och maskiner etc etc,. Och tullen måste få utöka sin personal!

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.