Utrikesminister Wallström blåst av Putin?

Margot Wallström skröt häromdagen över Sveriges förslag i säkerhetsrådet om en 3-veckors vapenvila i Syrien för att kunna föra in mat och mediciner i områdena som attackeras. Ryssland vägrade till att börja med men till slut antogs en kompromiss. Vad händer nu? Enligt nyheterna på radion ikväll har Putin med den antagna kompromissen som grund beslutat att eldupphör ska råda några timmar varje dag för att evakuera civila från krigszonerna. Simsalabim. Bingo för Putin och Assad!  När de civila evakuerats är det bara att jämna krigszonerna med marken. De evakuerade hamnar väl i läger någonstans utan hopp att få återvända till sina hem. Etnisk rensning kallas det väl.

Men kanske utrikesministern lär sig vad Kreml och Putin går för? Alltid något om det sker.

 

Etiketter: , , , , ,

En kommentar

  1. Gunnar.F.

    Ja men det måste väl vara en god sak att få chans att evakuera barn,kvinnor och skadade civila.Måste väl ändå vara värt en liten eloge’ till Wallström.
    Kriget där måste få ett slut,för vem vet vad rebellernas och terroristerna agenda är. Tror nog att Ryss.och kanske Assad är en aning svartmålade i detta krig.Vidare så tycker jag du är cynisk vad gäller dom evakuerade.Plus att du inte verkar förstå ryssarna, skulle tro att det bottnar i Ukraina( krim) historien,där du nog tror att ryssarna bara gick in där och ockuperade,men faktum är ju att dom hade en omröstning(val) före och där blev utfallet att 70% ville att krim skulle tillhöra ryssland detta pga.att det bor mest ryssar där sedan länge och betraktar det som sitt hem och därmed ville ha hjälp av Putin att få leva där i lugn och ro där .Det är typiskt att såna som du bara försöker sätta ryssl.i dålig dager. Putin försöker bara styra upp och hjälpa på sitt sätt,som jag ser det på ett rakare effektivare sätt än andra som inte gör nått..Förövrigt tycker jag Sverige har ett jävligt dåligt förhållningssätt mot ryss.Och samtidigt går omkring och är rädd för dom,löjligt skulle jag vilja säga.Varför skulle ryssarna anfalla sve. som i stort sett är fickpengar för ryss.samt att vi är ett nato grannland det är befängt att tro det .Så se ryssarna med ett par andra glasögon det skulle inte skada för dig med flera.Det är nog snarare du som borde lära dig av ryssarna. För dom har väl inte gått in i ett annat suveränt land och erövrat utan anledning,snarare för att styra upp.Tycker det är på tiden att ryss.får lite credd för det dom gör i stället för en massa skit som såna som du sprider och försöker tuta i folk.Du har rätt i många andra sammanhang tex.det här med samerna och vindkraften,men här nej.Tänk på vad du skriver så du inte skriver vad du tänker.Ps. jag tänker inte debattera detta mer här Ds. Häls.Gunnar F.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.