Att vara chef

Jag hade en gång en chef i offentliga sektorn som hade väldig beslutsångest. Man fick vänta, vänta  på beslut..…. Vid ett besök på hens kontor kom vi att diskutera ledarskap. Hen hade en metod att klara sin arbetsdag sa hen varvid hen pekade på inkorgen där det var en rejäl trave. Om ärendena får ligga till sig, sa hen, kommer några att bli inaktuella och kan slängas och då sparade hen arbetstid. Ärendehögen avbetades automatiskt underifrån som av en osynlig hand. ”The invisible hand” som en tänkare skrev om marknadsekonomins funktionssätt. (Obs! Den tanken tillämpas inte på cancerköerna i Västerbotten, köerna avvecklar sig själva underifrån, folk dör!)

Lantmäteriet, en av våra basala och mycket viktiga samhällsfunktioner, har tydligen så bristande resurser att avstyckning, fastighetsbildning mm tar enorm och samhällsskadlig tid. Ansökan om avstyckning och fastighetsbildning har inte åtgärdats på snart ett år och vad värre är inget meddelande om när förrättningen kan ske. Största möjliga tystnad. Man läser i media att det finns för många bromsar i systemet när bostadsbristen diskuteras. Det gäller krångliga regler och väntetider för byggnadslov mm. Jag undrar om inte Lantmäteriets väntetider bidrar till detta.

Men det är väl som med försvaret, polisresurser, tullresurser, fängelseplatser etc. En stats basala uppgifter åsidosätts och val vinnes på fler lediga veckor och diverse bidrag till allt och alla. Är det så det fungerar?? Vad gör våra riksdagsmän åt situationen?

Tvingas fler myndighetspersoner och chefer i offentliga sektorn göra som min f d chef? Strunta i ärenden tills de blir inaktuella av alla möjliga orsaker t ex intagning på äldreboende eller DÖDEN!

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Gunnar.F.

  Rombe! Det är lika bra att du lägger ner genustramset som du ändå inte är konsekvent i el. kunna hantera fullt ut!
  Jag citerar: ”Vid ett besök på HENS kontor…”. ”HAN hade en metod att klara sig…”!
  En man är en man o en kvinna är en kvinna !
  I mina ögon finns det bara två kön !
  Men du verkar tyvärr ’köpt’ tramset om att det finns otaliga kön!?
  Men om vidhåller detta och tänker fortsätta att vara pk-ist, så rekommenderar jag,,,att du går i nästa års pridetåg på Storumandagarna tillsammans med phuu prideflaggsviftande ’Poliser o kanske någon ’General’ från Sveriges ’försvarsmakten’ !
  Jag oroas över, var detta vänsterliberala tramset ska föra Sverige!
  Fler o fler länder skrattar o oroas åt Sveriges utveckling,,,det är dags att ta tillbaka det en gång så välfungerande o fina land!
  Rombe; hoppa på det tåget och hjälp till att ta tillbaka landet som vi ’gammelsvenskar’ en gång kände det !
  I annat fall oroas jag o bävar för våra svenska barns framtid, i detta i stort sett förstörda land !
  Reclaim SWEDEN!
  Antiglobalisten /GF.

 2. GF.

  Rombe!!! Jag ser att du ändrat din post utan att lägga till ett EDIT !!!
  Bara så du vet ,,,så ses det som ett fult tilltag på nätet!!!
  Usch vilken dålig stil !!!
  I.om. det så framstår ju mitt svar som en aning svårtolkat!
  Just saying!
  Antiglobalisten /GF.

 3. Tor Johansson

  Ja, herre min je…
  Signaturen Gunnar F och GF är så snarlika i sin enfald att man kan tro att det är samma person.
  Själv har jag lite svårt med ”hen” son genus. Har tyckt att jag klarat mig bra med det neutrala ”dennes”. Typ.
  Men språket är levande, och jag ser det inte som omöjligt att jag snart använder ”hen” utan reflektion. Och om man inser att genus är mer mångfacceterat än om man har keps eller ej får man nog tåla lite utveckling.
  Jag hoppas även att personen/personerna bakom signaturerna ”Gunnar F” och ”GF” växer till sig
  PS Jag tackar för din som vanligt exakta analys i ditt blogginlägg. Du är en viktig röst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.