Kina får akta sig

För sitt eget folk! Alexander Solzjenitsyn skrev ungefär följande, ”i längden kan inte mänskligheten och kommunismen samexistera på denna planet, endera mänskligheten eller kommunismen måste gå under”. Kina har köpt sig respittid från denna dom genom att komplettera kommunismen med en sorts statskapitalism där viss marknadsekonomi får råda och företagare tillåts bli rika. Extremt rika! Marx, Lenin, Stalin m fl torde rotera i sina sarkofager inför detta missfoster.

Hongkong är en särskild administrativ region i södra Kina inom det kommunistiska Kina med ett visst mått av självstyre. Dagens demonstrationer handlar om en rädsla för att kommunistdiktaturen ska ta över Hongkong alltmer, nu senast genom en lag att brottslingar i Hongkong skall kunna utlämnas till kommunistkina.

När det kommunistiska Sovjetunionen och Östeuropa brakade samman 1989 så det bara sa ”poff” sköts inte ett enda skott med undantag av några hundra döda i Rumänien och arkebuseringen av paret Ceausescu. Ingen, säger ingen, förutsåg kommunismens apokalyps så sent som ett år innan den skedde. På Himmelska Fridens Torg i Peking krossades demonstranter under stridsvagnarnas larvfötter och genom anfall av Kinas armé. Det talas om upp till 3 000 mördade demonstranter.

Enligt Solzjenitsyn kommer slutet för bödlarna i Peking förr eller senare.  Kanske en minnesvärd natt som ingen kunnat förutse. Om 1 år, 10 år, 50 år? Ingen vet, men det kommer att hända! Regimen i Peking kan kommunismens historia, inte minst 1989, och kommer inte att tveka att mörda hur många som helst för att behålla makten. De har redan blod på sina händer.

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Gunnar.F.

  Eller så är det ’världen’ som får akta sig för Kina !?
  Titta på Kinas ’dolda’ agenda,,,dom ’investerar’, lånar ut gigantiska summor till länder i Afrika,Sydamerika,Sri lanka osv. och när länderna förr eller senare inte har råd att betala tar Kina helt enkelt över länderna!
  Så det gäller att tänka sig för innan man släpper in Kinas ’hjälpande hand’!
  Kinas intressen i Sverige som ’erbjudandet’ att bygga den strategiskt viktiga hamnen för Sverige i Lysekil (brofjorden) och pelarbyggd järnväg är ju ngr exempel på hur dom jobbar
  ”Först kommer fina kommersiella erbjudanden sen kommer gästarbetarna och till sist kommer militären!”, var det ngn som sa om Kinas accelererande globala investeringar i hamnar järnvägar etc.
  //GF.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.