Sprängningarna

Återigen har två sprängningar skett i Stockholmsområdet i Husby och nu tycker jag att polletterna börjar falla på plats i mitt huvud. Om det är fråga om ett led i kriget mellan gangstrar är sprängningarna ett väldigt trubbigt vapen som kan/kommer att drabba oskyldiga. I det senaste attentatet skedde två sprängningar bara några hundra meter från varandra vilket talar för att motivet är ett annat. Jag håller med Leif GW att det sannolikt handlar om ett politiskt motiv och att det är fråga om högerextremister. I opinionen är det ett parti som ökar för varje sprängning, men jag tror inte ett ögonblick på att det partiet ligger bakom. En annan förklaring skulle kunna vara att det är en eller flera gravt psykiskt störda som är i farten. Eller en kombination av högerextremism och psykisk sjukdom.

Övervakningskameror på strategiska platser i bostadsområden skulle medverka till att polisen kunde gripa de skyldiga mycket snabbare. Integritetsprofeterna i kamerafrågan blir allt tystare och det är förståeligt. Människorna vill överleva.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

 1. Gunnar F.

  GW är fel ute och även du, när du *sannolikt tror att det har något att göra med högerextrema!
  Ni båda får helt enkelt skaffa er bättre info källor!
  Sprängningen i Kista tex.(Sorögatan) där är ett 50:tal dömda skrivna,specifikt på adressen dit sprängningen troligen var riktad är 4 st. med utländska namn o 3 av dom dömda skrivna (Lexbase)
  Så det handlar naturligtvis om hämnd,skrämsel ja uppgörelser i den undrevärlden!
  Så vad gråsossen GW o andra vänsterliberaler tror om sprängningarna är trams!
  På tal om vänstern,,,så grep polisen för inte så länge sedan en från autonoma extremvänstern som hade en hel container full med vapen o sprängämnen etc.!
  Så nästa gång du tror, så vore det önskvärt om du även inkluderade vänstern i dina teorier (gissningar!)
  *’Sannoligt’ är ju sant enligt kommunisten Tage Danielsson sant eller? TD var för övrigt en kul typ.
  //GF.

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Leif GW hänvisar ofta till statistik och sedan något århundrade har högerextremister varit överrepresenterade. Statistik och sannolikhet är GW:s specialområde. Vänsterextremister, typ AFA, som vandaliserade Göteborg, har också under tidernas lopp sprängt och förstört. RAF och många andra organisationer. IRA har sprängt i Londons tunnelbana, politiskt. Spränga trafikflygplan var en favoritgrej för 40-50 år sedan, oftast mellanösternpolitik. Sprängningarna var politiska. Nu är tiotals sprängningar i Sverige de senaste åren ouppklarade. Förutom politiska orsaker nämns de kriminella mc-gängens arbetsmetoder. Restauranger som inte vill betala för ”beskydd” utsätts för våldsdåd för androm till varnagel. Krig mellan kriminella mc-gäng brukar också vara våldsamma. Om minst 90 % av sprängningarna blev uppklarade kunde vi säga vad som ligger bakom. Nu ligger uppklarningsprocenten på högst 10 %. Vi får se, förhoppningsvis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.