NATO-nojan lever

Tidigare har ju s-stridsropet varit att ”neutraliteten tjänat oss väl”. Nu har man bytt till ett annat stridsrop ”alliansfriheten tjänar oss väl”. Enbart tomma besvärjelser och självbedrägeri som den tänkta angriparen fullkomligt skiter i. De svenska nödlögnerna har lurat den svenska befolkningen men inte Sovjetunionen-Ryssland och det är ju det senare som räknas. Vår demokrati, frihet och vårt välstånd är under attack i Europa och USA och vi måste förlita oss på våra vänner i Europa och Nordamerika. Samarbete och samövningar i all ära men det är bara medlemskap i NATO som ger oss garantierna. Vi måste höja tröskeln för en tänkbar angripare (Ryssland) och endast fullvärdigt medlemskap ger denna tröskeleffekt. Putin vill nog väldigt gärna göra Östersjön till ett ryskt innanhav och då är det bara att studera kartan för att förstå vad som blir förstahandsmål o s v.

Den svenska NATO-nojan har kombinerats med en satsning på försvaret som hör till Europas lägsta i förhållande till BNP d v s 1 %. Rent självbedrägeri! Ryssland satsar minst 5 % av BNP sedan tjugo år tillbaka. ”Tjänat oss väl – jo tjena” – bluffkonster i den högre skolan. De närmaste åren segar vi oss uppåt med myrsteg och försvarsupprustningen fram till 2025 är inte ens fullt finansierad. Skam! Vi borde i likhet med Norge ha NATO-materiel lagrat i landet för att tjäna tid vid ett eventuellt angrepp. Gotland t ex hör väl fortfarande till vårt land? Rätta mig om jag har fel.

Natooptionen som först Finland och senare Sverige under vånda anslutit sig till är bara ett första steg mot fullt medlemskap och det börjar bli bråttom med en livstidstsar på den ryska tronen som klänger sig fast vid makten genom uppmålande av påhittade fiendebilder i regimens medier.

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.