Grabbarnas rally

Plötsligt briserar nyheten. Umeås politiker har sagt ja till att Sveriges största rallytävling, Svenska Rallyt, flyttar till Umeå. Enligt uppgift p g a klimatförändringarna. Klappat och klart utan att frågan varit uppe till offentlig diskussion. Åtminstone har jag inte uppdagat någon. Möjligen har frågan diskuterats i källarkatakomberna bland grabbarna i hemliga klubben Frimurarna, men de diskussionerna är ju strängeligen hemliga.

Det handlar också om Umeås varumärke. Umeå är en universitetsstad och har varit kulturhuvudstad. Ska Umeå i framtiden vara en stad som de flesta i Sverige och utlandet förknippar med en stor årlig rallytävling under flera dagar? Lockar det doktorander från hela världen till universitetet? Rallytävlingar brukar även dra till sig en svans som lever rövare på gator och vägar ”dag och natt” under den tid tävlingarna pågår med följd att många invånare som har möjlighet flyr staden. Hur kul som helst?
Det är verkligen utmanande i dessa tider med människornas stigande oro för klimatet. Vad lever Umeås ledande politiker i för bubbla? Är klimat och miljö till salu?

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

 1. Brorson

  Mycket intressant att bevittna hur snabbt miljöfernissan rinner av Ume-sossarna. De tror inte på vad de själva säger. Men lastar på nya ekonomiska bördor på andra ”för klimatets skull”.

 2. Åke Nygren

  Svenska rallyt kommer att köras i Umeå-regionen. Det bästa som hänt på länge för Umeå. Nu kommer hotell, restauranger, taxi, affärer att få stora ekonomiska intäkter. Nu ska vi satsa och göra detta evenemang till något bra. Man tackar för att detta beslut togs och nu ser vi fram mot februari och svenska rallyt.

 3. arbetare

  Helt underbart att Umeå äntligen får förknippas med teknik , framåtskridande och tillväxt istället för som nu politisk vänskapskorruption , sveriges fulaste biblioteksbyggnad och kultursnobberi .

  Detta blir ett lyft för det privata näringslivet i regionen och ifall några buttra bakåtsträvare från universitetet blir kränkta kan de väl lyfta sina skattefinansierade arslen från stolarna och uträtta något själva istället .

 4. Brorson

  Observera att jag inte har framfört någon åsikt om Svenska rallyt i sig är någonting bra eller dåligt. Jag har bara reagerat mot vissa politikers dubbelspel, när de å ena sidan vill straffbeskatta glesbygdsbor, däribland många pensionärer, för att de råkar äga en bensin- eller dieselbilar, och samtidigt jublar över att få en motortävling till kommunen.

  Alla har sina hobbies och intressen, och jag sätter mig inte till doms över personer som har andra intressen än jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.