Liksom liksom framåt

Jag har ett litet problem. Mitt inneröra upptäcker blixtsnabbt när någon person är drabbad av ordupprepning. Häromdagen hörde jag i radion en person som upprepade ”liksom” ungefär vart 5:e ord. Liksom. Den som håller på med ordupprepning märker det nog inte själv och jag vet inte säkert om jag själv är drabbad, liksom.

Partiledardebatt i TV denna förmiddag och återigen drabbas jag av upptäckten av ordupprepning. Ett visst parti är kollektivt drabbat av ordet ”framåt” och ordet upprepas till leda, till min leda åtminstone. Som den uppmärksamme och politiskt intresserade redan förstår är det fråga om Centerpartiet. Är det någon konsult eller reklambyrå som hittat på detta att ihärdigt upprepa ordet ”framåt”? Det är väl läge för de andra partierna att lägga moteld. Ordet ”bakåt” är nog ledigt för en liknande ordupprepning för hugat politiskt parti. Det ordet bjuder jag på. Men jag kommer med min speciella känslighet omedelbart upptäcka om något politiskt parti i tid och otid upprepar ordet ”bakåt”!

Etiketter: , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.