Fotbollsspelares kondition

Jag är lite brydd. Vi har nyss haft ishockey-VM där lagen spelade matcher var och varannan dag. Finalen spelades ett dygn efter att lagen spelat stentuffa semifinaler. Varje ishockeymatch varar uppåt 2½ timmar inklusive pauser. Ishockeyspelarna ansluter till landslaget direkt eller efter ett fåtal dagar när ligaspelet avslutats. Nu är det fotbolls-EM. Lagen samlas och tränar en till två veckor före första match. Varje match varar 1 tim 45 minuter inklusive halvleksvila. Tittar man på alla 20 utespelarna i en fotbollsmatch promenerar majoriteten, där bollen råkar befinna sig springer några stycken.

Fotbolls-EM startar med s k gruppspel med flera dagars vila mellan varje match. Lagen som går vidare spelar kvartsfinaler (åttondelsfinaler?)o s v. Flera dagars vila mellan varje match! Pensionärsmästerskap? Hur länge varar denna kollektiva och utdragna överansträngning? En och en halv månad? Jag känner mig utmattad redan innan EM startar och kommer inte att orka se någon match. Möjligen finalen om Sverige är ena laget.

Kanske är det fråga om marknadsföring? Alla världens blickar koncentrerade på fotboll så länge som möjligt och intill utmattningens gräns för vanligt folk?

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.