Putin ställer krav

Sverige såg det ej hända, brukar det ju heta. Nu sprattlar vi i Putlers garn vilket vi hade sluppit om Sverige för minst 15 år sedan tagit Putler på orden. Putin har under många år talat om vad han tänker göra och nu gör han just det. Hur kan någon vara överraskad? Det är ju rena rama enfalden.

Sverige har inte utmärkt sig för bra krishantering vilket bl a Palmemordet, Estoniakatastrofen och tsunamin i Thailand visade. Nu har vi målat in oss i ett hörn och lär få svårt att genomföra det som redan borde ha varit genomfört nämligen Natomedlemskap tillsammans med Norge, Danmark, Baltstaterna och alla andra demokratier i Europa. Finland kommer sannolikt att följa Sveriges exempel.

Putin genomför samma typ av ”anschluss” som Hitler och Stalin gjorde på kontinenten 1937 – 1940 och i Baltstaterna plus delar av Finland och hela Polen. Hitler anföll sedan i juni 1941 vapenbrodern Stalin.
Nu handlar det om Georgien, Krim, Östra Ukraina och nu kanske hela Ukraina. Misstaget att låta Hitler hålla på stod mänskligheten dyrt, 60 miljoner döda och ett Europa och Japan (delvis) i ruiner.

Nu måste Europa (och USA) sätta stopp för Putler innan det urartar som 1939-41. Ryssland är i sammanhanget fattigt rent ekonomiskt. Enbart Tyskland har större BNP än Ryssland och Europa är i jämförelse en ekonomisk jätte och Putin kan varken leverera en hög levnadsstandard eller bra folkhälsa och hög medellivslängd.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. GF.

    Den här konflikten började INTE med Rysslands militära övningar på eget territorium vid gränsen mot Ukraina för några månader sen.

    Den började redan 1989 när DDR kollapsade. Sovjetunionen hade vid den tiden 300 000 soldater stationerade i den strategiskt viktiga Fulda-dalen i DDR. DDR´s kollaps drog med sig även de forna satellitstaterna Ungern, Tjeckoslovakien, Rumänien och Polen.

    Den tyska förbundsrepubliken BRD ville ansluta östra Tyskland DDR till den illegitima efterkrigskonstruktionen BRD. Sovjetunionen ställde som motkrav att dra sig tillbaka från DDR att NATO inte skulle utvidgas österut. Amerikanska presidenter lovade vitt och brett, men samtidigt kröp NATO och dess atommissiler allt närmare Sovjets och numera Rysslands gränser. Och där befinner vi oss idag.

    Den s.k. ockupationen av Krim som USA och dess lakejstater, bla Sverige, anför som ett bevis på “den ryska aggressionen” är rent nonsens. Annekteringen av Krim gick till helt enligt alla folkrättsliga konventioner; Krim har sen urminnes tider tillhört Ryssland och har en rysk befolkning.

    Denna ryska befolkning röstade för att återansluta sig till moderlandet Ryssland. Att Krim under en period tillhörde Ukraina berodde på att den sovjetiske presidenten Crustjev skänkte Krim till Ukraina för att hedra den ukrainske sovjetpresidenten Breznjev.

    FN har uttalat sig om ’annekteringen’ av Krim och förklarat att den gick till helt enligt regelboken och att ingen internationell domstol kommer att ta ta i den frågan.
    Vidare så vore det klädsamt om du kallade Putin för vad han heter, alltså Putin, att du jämställer Putin med Hitler är INTE passande på något sätt!

  2. Hassan

    Bra beskrivning av Sveriges politikers oförmåga till ledarskap och ansvarstagande!
    Du glömde stormen”Gudrun”,”Storbranden”,Avvecklingen av försvaret,tömningen av alla beredskapslager ,förre armechefens begäran om entledigande pga dålig ledningsstruktur som han inte kunde ansvara för mm.Pandemin där politikerna inte tar ansvar utan skyller på andra.
    Ska vi söka medlemskap BÖR vi göra det tillsammans med Finland!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.