Älskar våldtäktsoffret (Ukraina) våldtäktsmannen (Putin)?

Det kamrat Putin håller på med är våldtäkt på ett grannland! Ukraina har mycket skrämmande erfarenheter av självhärskarna i Kreml. De avsiktliga svältmorden (Holodomor) på 4,5 miljoner ukrainare runt 1933 är bland de värsta som historien känner. Det är inte längre bort i tiden än att t ex ett fyraårigt barn som svalt ihjäl skulle ha fyllt 93 år i år. Kamrat Stalin fattade de ödesdigra besluten. Kamrat Stalins utrensningar 1936 – 1938 ägde även rum i Ukraina men kamrat Chrustjov (ukrainare) klarade sig från det runda hålet i bakhuvudet genom att vara synnerligen Stalintrogen.

Vi kan väl tänka oss en jämförelse med Sverige – Norge 1814 – 1905. Vi betedde oss inte lika bestialiskt som kamrat Stalin men det blev ingen kärlek av den våldtäkt som Bernadotte begick 1814. Om vi nu skulle bete oss som kamrat Putler skulle vi ju dra ihop en stor armé (som vi definitivt inte har!)längs den norska gränsen och hota med anfall. Detta låter ju fullständigt heltokigt men som tur är har Sverige ingen diktator av kamrat Putins sort och vi har inte ett genomkorrupt och odemokratiskt samhälle som Ryssland. Vi har något som kamrat Putler inte kan åstadkomma. Demokrati!

Sens moral. Vill kamrat Putler och kamrat Lavrov säkerställa att Kreml och Ryssland skall vara djupt hatade av Ukrainas befolkning i ytterligare minst 200 år? Förresten har ”kamrat” Hirdman och ”kamrat” Blix skrivit något på sistone?

Etiketter: , , , , , , , , ,

8 kommentarer

  1. Gunnar.F.

    På tal om demokrati.
    ’Demokratin’ har många ansikten, som tex.
    När Churchill, Roosevelt och Eisenhower terrorbombade bla. Dresden i dagarna 13-15 februari för 77 år sedan (Hellstorm) i ’demokratins’ namn, något som gärna hålls undan av mainstream media, svt nämnde det inte ens.
    https://nyadagbladet.se/kronikor/dresdenbombningarna-da-barnen-brann-som-facklor/
    Finns flera länkar och boktips i kommentarerna och länkar till utförligare och mycket upplysande artiklar-bilder (starka) från (Nordfront) om terrorbombningarna samt länk till en 99 årigt brittisk fånge om bombningarna över staden Dresden.
    Stackars tyskar!
    Ska det minnas Holomodor, så kan det ju minnas flera historiska händelser, kan jag tycka!
    Länge leve demokratin….. eller Putin, diktator eller inte kanske nu den enda vettiga,sansade statsmannen på jorden, dock inte enligt vissa…….!

    • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

      Dresdenbombningen har väl omvärderats ganska ordentligt och skambelagts. Terrorbombning mot civila t ex London var det väl tyskarna som började med vid ”slaget om Storbritannien”. Sedan kunde inte Tyskland tävla med USA- Storbritannien i tillverkning av flygplan och bomber och fick mycket stryk. Man får väl säga som på skolgården ”det var han som började”! I detta fall var det Hitler som började och i viss mån Mussolini. I öster var det Japan som skämde ut sig i Kina o s v. o s v. Hemska saker hände överallt.

  2. brorson

    Märkligt att jag inte minns något avsiktligt svältmord på 4,5 miljoner ukrainare från mina universitetsstudier i historia, men däremot att 20 miljoner sovjetmedborgare totalt dog till följd av den misslyckade jordbrukspolitiken – som förvärrades ytterligare av de kommunistiska rödgardisternas brutala anskaffning av livsmedel till de svältande stadsbefolkningarna. Sett till Ukrainas andel av Sovjetunionens befolkning verkar 4,5 miljoner inte orimlig .Men var de ukrainska kommunisterna oskyldiga till detta och att allt var ryssarnas fel?

    Jag är inte ovillig att lära mig något nytt, om det verkligen var en etnisk konflikt mellan ryssar och ukrainare. Men i så fall måste man väl också skylla de svältkatastrofer, som förmodligen inträffade i Norge under unionstiden på blodtörstiga svenskars avsiktliga svältmord på norrmän, trots att missväxterna under 1800-talet skördade liv även i Sverige? För övrigt beslöts i freden 1814 efter Napoleonkrigen att kung Fredrik den sjätte av Danmark, som varit allierat med Napoleon skulle avstå Norge till Kung Karl den trettonde av Sverige, som mot slutet av kriget varit allierat med Napoleons fiender.

    Detta var förstås en svår missräkning för de norska nationalisterna, som hade hoppats på full självständighet för sitt land. Men Norge blev aldrig en del av Sverige på samma sätt som f.d. Östdanmark blev Sydsverige efter freden i Roskilde 1658. Karl den trettonde tillhörde inte ätten Bernadotte, men hade adopterat marskalk Bernadotte, som var Napoleons mest framgångsrika härförare under större delen av kriget, och gjort honom till Sveriges kronprins, då han saknade biologiska barn.

    Huvudanledningen till unionsupplösningen var att den gemensamma kungen måste godkänna beslut av såväl den svenska riksdagen som det norska stortinget, alltså att de norska stortingsledamöterna måste invänta samma beslut i den redan då senfärdiga svenska riksdagen innan de egna besluten kunde träda i kraft, samt att Norge, som var en betydande sjöfarts- och handelsnation. Norge var emellertid tillräckligt självständigt för att kunna förbereda krig mot Sverige.

    Kriget avvärjdes emellertid genom att den svenska fackföreningsrörelsen hotade med strejk inom den svenska vapenindustrin, medan den norska fackföreningsrörelsen tog rakt motsatt beslut. Jag har själv besökt en av de gränsfästningar, som den norska staten lät bygga mot Sverige, vilken kom att spela en viktig roll i motståndet mot den tyska ockupationen under andra världskriget. Slutligen förklarade stortinget kungen avsatt .eftersom han inte lyckats bilda en ny regering i Norge, vilket enligt stortingets mening var kungens främsta uppgift. Vid freden i Karlstad 1905 efter kriget, som aldrig bröt ut, förklarades unionen upplöst.

    Ukeaina har varit en del av Ryssland nästan lika länge som f.d. Östdanmark har varit en del av Sverige, och är alltså inte ett tidigare självständigt land som har ockuperats av Sovjetunionen efter andra världskriget. Som kuriosum kan nämns att SD: snabba tillväxt under de första åren, beror på att skånska lokalpartier, som hade återförening med Danmark som mål, anslöt sig till SD, som fortfarande leds av ”halvdanskarna” Jimmie Åkesson och Rickard Jomshoff.

    Vad slutligen beträffar Nato:s fredliga avsikter, måste du lära dig skilja mellan Nato som organisation och de enskilda Nato-länderna och olika ”krafter” i de länderna. Vi har nog båda något att lära oss.

    • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

      Hej! 4,5 milj avser en tidsperiod på ett par år. Under mindre än ett år svalt ca 3,8 milj ukrainare ihjäl, mest barn. Vuxna åt i många fall upp sina barn. Stalins politik drabbade även ryska områden runt 1933. Bakgrunden var att Kreml behövde industriutrustning mm för att tillverka traktorer, skördetröskor och naturligtvis kanoner och stridsvagnar och hade kontrakterat stora exportleveranser av spannmål. När nu missväxt inträffade vägrade Stalin minska exporten eftersom det skulle försinka industrialiseringen. För stor export av spannmål samtidigt som svår missväxt inträffade slutade med totalt 4,5 miljoner ukrainares död och troligen även någon miljon ryssars död. En bok som jag tycker är bäst (och hemskast att läsa) är Anne Applebaums ”Röd hungersnöd”. Allt hon påstår är verifierat i noter. Gediget arbete.

      • brorson

        Ja, men detta var en annorlunda berättelse än den vanliga att avsikten var att utrota ukrainarna som folkslag.

        • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

          Ja, de som skulle utrotas var kulaker, rika bönder. Tyvärr betraktades även ganska fattiga bönder som kulaker. Alla skulle omskolas för att passa i ”det klasslösa samhället” och det skulle ske genom kolchoser och sovchoser. Bönderna skulle bli ”arbetarklass” och passa i det kommunistiska samhället. Det gick ju inte. Många tappade ansvarskänslan och räknade arbetstimmar. Ryssland var ju som objekt för kommunism lite knepigt enligt Marx genom att industriarbetarna var en ganska liten klass.

  3. brorson

    Nej, jag vet inte om ”kamraterna” Blix och Hirdman har skrivit något på sistone. Blix var utrikesminister i den borgerliga regeringen i slutet av 1970-talet. Hirdman var statssekreterare i försvarsdepartementet i den M-ledda regeringen i början av 1990-talet. Om du menar att svenska, borgerliga toppolitiker är lakejer år Putin, får vi väl se till att vi slipper borgerliga regeringar i fortsättningen.

  4. Rolf O

    Googlade Putler och hamnade på den här tråden. Det som skrivs ovan stämmer, flera miljoner ukrainare svalt ihjäl under Stalins försök att utrota de rika och motsträviga mer bemedlade bönder som kallades kulaker. Så historien upprepar sig, men nu mot människor som vill försöka leva i en demokrati, vilket inte passar Putler och hans gäng som närmast kan liknas vid ett gangstergäng. Sådana finns också i Sverige, jämför exempelvis med de så kallade utsatta områdena, där företagare och affärsägare blir ”beskyddade”.
    Sedan rekommenderar jag läsning av bok som Alan Bullock skrivit, ”Hitler, En studie i tyranni” där han kartlägger Hitler från födseln till döden i riksdagsbunkern. Vilka paralleller med nutiden, inte bara i Europa och globalt, men också vad som hänt och händer i Sverige i nutid.
    Skillnaden då och nu är att Hitler inte hade kärnvapen, till skillnad mot Putler. Det är den stora skillnaden, vilket verkligen skrämmer mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.