Diplomatisk lösning-vem betalar?

Macron ska tydligen träffa Putin till veckan för att diskutera en möjlig diplomatisk lösning på Putins alla krav och hot mot Ukraina och de västliga demokratierna. Frågan är vilken fullmakt Macron har från alla demokratierna inklusive Ukraina att träffa några avtal med lönnmördaren i Kreml.

Kanske Putindrängen Janukovytj skall återkomma efter flykten 2014 och återinsättas som president och förtryckare av Ukrainas spirande demokrati. Kanske han då har med sig de motsvarande 200 miljarder SEK som han uppgavs ha tagit med sig i helikoptern när han flydde till Moskva. Andra fläskben att slänga i gapet på lönnmördaren i Kreml kan vara att NATO inte får anta nya medlemsstater som t ex Sverige och Finland?

Kanske Macron i stället kan offra lite av Frankrikes intressen genom att teckna avtal om en ny jättelik gasledning från Ryssland till Frankrike?

Inga eftergifter, tycker jag. Enligt uppgifter i DN jäser det i officerskåren som inte tycker att ryssar ska döda andra ryssar och tiotusentals ukrainare som har en gemensam historia med Ryssland i den gamla Sovjetunionen. Hundratusentals ukrainare stupade t ex i krigen mot Finland 1939-40 och mot Tyskland 1941-1945. Putin håller på att leva farligt! Han har passerat en gräns!

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. brorson

    Frankrike är dock en medlemsstat i EU. vilket USA inte är. Så, du borde fråga vilket mandat Biden har tarta krig i Europa, kasta Ryssland i armarna på Kina, släppa loss IS att återupprätta sitt kalifat i Syrien och Irak – med bistånd av Nato-medlemsstaten Turkiet – samt kasta in resten av världen i en ekonomisk kris. Nu vet jag inte om Biden redan har hunnit med att lönnmörda någon, men det har sannerligen tidigare amerikanska presidenter gjort. Frankrike torde vara det EU-land som har minst behov av rysk gas, eftersom landet – klokt nog – satsar på ny kärnkraft. Förstår inte hur du lyckas undvika att se gråskalorna mellan svart och vitt.

    Gjorde Churchill fel, när han valde att ta itu med Nazityskland först? Biden ser inte de verkliga hoten mot västerländsk demokrati.

  2. Hassan

    Du lever farligt som kritiserar tsar P…n!Hans ”arm”är lång! Enligt media har han en DÖDSLISTA på ukrainare som ska ”neutraliseras”!?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.