Nordstream 2 till salu?

Tyskland har beslutat att lägga gasledningen Nordstream 2 på is som en av sanktionerna mot Putinregimen. En rejäl käftsmäll. Jag funderar på om det går att köpa en 10 m lång stump av Nordstream 2 till en vägtrumma jag tänker på? Antagligen blir kapning och upptagning från havsbotten dyrare än att köpa en plasttrumma så jag får nog skrinlägga projektet.

Annars verkar läget eskalera och NATO m fl kalkylerar nu med att Putler planerar att fortsätta med ett fullskaligt anfall med mål att erövra hela Ukraina och därefter hota länderna i Östersjöområdet, inte minst då Baltstaterna och Sverige (Gotland), Bornholm och kanske Åland, där Putin har en tomt. Med andra ord, vår tillvaro kan vara omkullkastad om ett par månader. Vem blinkar först?

Sverige deltar inom kort i en stor övning i Östersjöområdet tillsammans med ett stort antal NATO-länder under ledarskap av Storbritannien.

Det skulle inte förvåna om Putler hotar med kärnvapen! Efter giftmordet på Litvinenko för 15 år sedan är jag övertygad om att despoten i Kreml totalt saknar spärrar. Förhoppningsvis fungerar NATO:s manualer.

Tillägg: I kvällens Aktuellt ca 2130 intervjuades Carl Bildt och Martin Kragh om Putins galna uppträdande i TV igår. Carl Bild använde klarspråk och beskrev Putins vilda fabulerande om rysk historia så att det stod härliga till. Ja Putin är helt förvirrad och galen och en akut fara för oss alla. Går väl att se på SVT play hoppas jag. Komik på riktigt!!

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. Gunnar F.

    Nu är ju Putin inte intresserad av Ukraina som helhet, Putin vill bara säkra sina hamnar i östra Ukraina så dem inte hamnar i händerna på NATO, för som bekant vill NATO utvidga så långt som möjligt mot Ryssland, trots att NATO lovat annat!
    Putin motar NATO i grind.
    Förövrigt är lakejen Carl Bildt en NATO- kramare en globalist som ivrar för NWO, en dräng åt Georg Soros mfl., även som flitigt inbjuden gäst hos Bilderbergs gruppen (Rockefeller,Rothchild), Trilaterala commissionen samt WEF där ultra globalisten Klaus Schwab sitter som högsta höns.
    Samtliga slutna judiska sällskap ovan plus NATO ovan är globalister som jobbar för NWO som bestämmer samt ’köper’ politiker för sin agenda.
    Flera svenska politiker har varit inbjudna för att få deras agenda klargjord av främst Bilderbergs.
    Dvs. gör som vi säger politiskt på hemmaplan, så blir du belönad med ett toppjobb efter fullgjort värv, nu senast Fredrik Reinfeldt, Stefan Löfven, även Annie Lööf var hos Bilderbergs och fick nippran efter, hon trodde sig skulle bli statsminister efter besöket hos Bilderbergs.
    Du (Annie) skall verka för den här politiken så kan du bli statsminister sen tar vi det från där, lyckas du får du ett toppjobb efter, nu blev det Löfven istället, och han fick sitt toppjobb liksom Reinfeldt.
    Enligt Wikileaks så jobbade Reinfeldt på -70: talet åt främmande makt.
    Tycker det är skandal att svt bjuder in landsförrädaren Reinfeldt som ’sakkunnig’!
    New world order har verkat länge, och nu börjar resultaten visa sig.
    Det är även många judar i Bidens regering liksom i FN med NWO i sina sinnen.
    Lägger in en länk från ”bakom kulisserna”
    om Bildt och övrigt.
    https://bakomkulisserna.biz/2022/02/04/hur-sverige-erovrades-2/

    • Gunnar F.

      Rättelse: det blev fel namn i Wikileaks delen och det skall vara Bildt och inte Reinfeldt.
      Vad gäller som sakkunnig hos olika tv kanaler, så är ju både Reinfeldt och Bildt i samma liga, så det får stå kvar.
      Reinfeldt medverkade i Tv 4 strax innan i efter 5, därav ihop blandningen (jag hade han Reinfeldt på hjärnan.)

  2. brorson

    Du förstår väl att min liknelse av Biden med Hitler inte var allvarligt menad? Varje försök att likna en nutida president (oaavsett rump, Biden, Putin eller Xi Jinping) med Hitler är en bagatellisering av nazismens brott mot hela mänskligheten och särskilt judarna. Det är ju annars en vänsterextrem shanger att förminska historiska despotier på det viset, exempelvis när man påstår att Israel är en apartheidstat. Och nu tycker svenska moderater Putin för brott mot Sovjetunionens lagar. Han gav ju tillstånd till McDonalds – ett privatägt amerikanskt företag – att öppna en restaurang i S:t Petersburg, som då fortfarande hette Leningrad.

    Och vilken historisk person ska vi likna Carl den lille Bildt-ler vid, som jag förstår är din informationskälla till det här inlägget? Naturligtvis vår egen kung Kalle dussin, som for ner till Ukraina, och fick ont i foten och tappade hela armén och hamnade i fångenskap i Turkiet, som på den tiden br låg några mil från Poltava. Kung Carl hade ju från sitt sjukläger givit order om anfall i skydd av midsommarnattens mörker. Midsommarnatten i Ukraina är visserligen inte lika kort som i Sverige, vad råkade en rysk soldat, som hade svårt att sova se i det svaga gryningsljuset? Den svenska startegin vr som alltid dittills att komma så nära ryssarna, så att de inte skulle ha tid att rikta sina kanoner mot de anfallande svenskarna, varefter det svenska stålet skulle avgöra.

    Carls våta dröm verkar ju vara att Sverige som Nato-medlem ska ta revansh för katastrofen 1709 på smma slagfäöt i Ukraina som då. Likheten mellan de båda carlaarna, är att Bildt-ler också har tappat bort det svenska försvaret, för det vr ju under hans tid som utrikesminister som det svenska invasionsförsvaret lades ner.

    För att fortsätta de historiskaa jämförelserna gjorde Bildt under sin tid som utrikesminister samma sak som Chamberlein, med skillnaden att Chamberlein inte avrustade sitt eget försvar, det engelska, utan Tjeckoslovakien.. För det hndlaade ju inte bars.om ett litet landområde i Tjeckoslovakien, utom om just det landområde som det tjeckiska försvaret vr koncentrerat till.

    Var det inte Bildt – eller var det Reinfeldt eller dennes försvarsminister Tolgfors, M, som sålde den svensk marinbasen till en ny, privat ägare, som har krävt mångdubbelt betalt för att sälja tillbaka den till svenska marinen. Var köparen kanske rysk bulvan? Ja, dessa privatiseringar …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.