Gangstern i Kreml

Det jag varnat för i 15 år händer nu, nämligen återskapandet av Sovjetunionen med våld. Det har Putler varit tydlig med. Vi har bara att följa nyhetssändningarna om tragedin som nu utspelas.

Det enda vi kan hoppas på i det korta perspektivet är att ryssarna snabbt gör sig kvitt gangstern med hans egna metoder, förgiftning eller med vapen. Att ryssar dödar ryssar i Putins krig är inte populärt hos mängder av ryssar.
I det längre perspektivet är det i princip bara militär styrka hos omvärlden som fungerar.

Medan Putler är upptagen i Ukraina har vi möjlighet att tillsammans med Finland gå med i NATO och det måste ske skyndsamt. Mycket skyndsamt! Putler vågar nog knappast ge sig på NATO! Putlers förtäckta hot om kärnvapenanfall som jag hörde senast nu i SVT, ska vi ta på fullaste allvar, åtminstone hotet. Det får vara slut med neutralitetsmyterna nu!

Etiketter: , , , , ,

7 kommentarer

  1. Gunnar F.

    Nu ska det inte överdrivas!
    Putin neutraliserar ukrainska ’krypskyttar’ som har ett antal ryssar på sitt samvete samt lägga en del ukrainska infrastruktur i träda, just in case.

    • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

      Putin bryr sig inte om några krypskyttar utan det är ett angrepp på ett demokratiskt grannland som är ett hot mot diktaturen i Kreml just p g a att det är demokratiskt. Demokratin i Ryssland har Putin begått lustmord på.

  2. brorson

    Och jag har under några månader varnat för demonisering och underskattning av Putin, de löjliga jämförelserna med Hitler och fantasierna att han skulle var nyckfull och oberäknelig. Det som har hänt idag har varit lätt att förutses och hade kunnat avvärjas om Biden hade backat upp Macron. Vad hans förhandlingslösning gick ut på i sin helhe, undvek svensk media rapportera om, men Linde fnyste dock om ”finlandisering”. Biden behövde ett krig. som dock inte skulle utkämpas av amrikanska soldater för att framstå som modig inför kommande val, efter det snöpliga uttåget ur afghanistan.

    Jag har skrivit att Putin är en förskitig generaal, som undviker väpnade lösningar i det längsta, menn inte tvekar, när han inte ser någr andra alternativ, och då agerar snabbt och effektivt. Det har vi sett nu. Bildt är en krigshetsare som vill skicka svenska vapen för att ukrainare ska dödas av ukrainare. Enlig ukrainska privatpersoner, som har intervjuats v svenska journalister på plats är hälften av befokningen för Ryssland och hälften mot.

    Bildt, som nu uppför sig som om han fortfarande vore Sveriges utrikesminister, vill ha revansch för 1709.

      • brorson

        På vilket sätt motsäger detta det jag skrev? Jag beskrev ju inte Putin som en fredsaktivist. Konstaterar att du slutat sätta likhetstecken mellan Hitler och Putin. Bra. Men är Putin verkligen den värsta krigshetsaren sedan Hitler? I det avseendet håller jag nog på George W Bush d.y. eller någon IS-ledare – .vars skräckvälde nog får anses vara ett resultat av Bush’ krigspolitik. Bildt? Tja, som en av de skränigaste gaphalsarna i den svenska gärdsgårdsserien kan han inte tävla med de globala storspelarna i serien.

  3. Rolf O

    Nej, fredsaktivist kan man naturligtvis inte benämna Putler. Han är en maktgalen despot, precis som Hitler. Läs boken ”Hitler, en studie i tyranni” av Alan Bullock som jag nämnde på annan plats i bloggen. Skillnaden är att Putler har kärnvapen, vilket gör situationen ruskig, blir han ställd, som Hitler till slut blev, så trycker han på ”knappen” för han är en som ska ha sista ordet och en falskspelare som Hitler. Och han är lika medveten om vad som kommer att hända med honom, som hänt Hitler om han tagits levande. Putler är en psykopat, kolla det här klippet, https://www.youtube.com/watch?v=GwcgX1FrHnk cirka 1.40 minuter in.
    Men läs boken, men det tar väl en stund, så kommer du att se parallellerna med vad som händer nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.