Geopolitisk katastrof Sverige

Sverige är nu inne i den värsta geopolitiska katastrofen sedan 1809. Vi har förlorat rätten att bestämma över vårt eget land i och med att gangstrarna i Kreml i dag hotar med militära åtgärder om Sverige försöker gå med i NATO. Daniel Suhonen som tänker i sin tankesmedja skriver i dagens Aftonbladet följande: M försöker vinna valet med NATO-frågan, M spelar med Sveriges säkerhet som insats. Efter det dubiösa uttalandet råkade så det ryska hotet om åtgärder komma.

Milda makter, VEM har spelat med Sveriges säkerhet som insats? S har i drygt 70 år vidhållit mantrat att neutraliteten – alliansfriheten tjänar oss väl. Vår neutralitet – alliansfrihet har Kreml aldrig trott på vilket är det väsentliga. Vi hade kunnat gå med i NATO vilken dag som helst mellan 1949 och kanske förslagsvis 2015. Vi hade före 1990 ett starkt försvar och 1990 – 2015 var Ryssland svagt. Nu är galenskapen hos Putin fullt utvecklad och det enda hopp som finns är att Putin får en svår sjukdom och trillar av pinn i en snar framtid. Frågan är vad som händer med Rysslands konstitution då? Blir det en ny galning som tar över?

Det har funnits varningstecken angående Putin! År 2007 mördades Litvinenko i London med det radioaktiva ämnet Polonium vilket är ett gift som plågar livet ur offret under 2-3 veckors tid. Engelsk domstol slår fast att mordet måste ha godkänts/beordrats av Putin. President Putin är alltså en fullblodssadist, det räcker inte med att döda, offret ska plågas ihjäl. Man kan ju undra om Putin i pojkåren roade sig med att slita vingarna av humlor… Vilka klockor har ringt sedan dess med ett antal politiska mord på Putins politiska motståndare och andra t ex Skripal i London m fl. Mordförsöket på Navalnyj är av sent datum. Vilka analyser har gjorts på Putins psykiska beskaffenhet? Det får vi förstås aldrig veta men någon väsentlig upprustning av vårt försvar har analyserna inte lett till. Reinfeldt-Borg-regeringen var inte minst flitig med slakten på försvaret.

Min slutsats är att neutraliteten och alliansfriheten varit en lögnaktig trollformel som S levt på under lång tid och som fört det svenska folket bakom ljuset och nu står vi här. Hade vi varit med i NATO hade vi haft NATO:s försvarsgaranti, artikel 5. Nu har vi inte det, vem rår för det? Många har under de förlorade åren valt Sovjetunionen-Ryssland framför USA. Valt diktatur framför demokrati! Nu kommer räkenskapens tid!

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Gunnar F.

  Tänka sig att Sverige klarade sig ypperligt under vk2- mänsklighetens största och mest utbredda krig -som neutralt, det tycker jag talar för sig självt!
  Den svenska neutraliteten är som bekant lite flexibel, och den har tjänat oss väl, som sagt!
  Varför låsa in Sverige i en allians som kan medföra att, svenska unga soldater kan skickas till krigshärar och strida för tex. Turkiet eller annorstädes som kan medföra stora förluster av svenskar, samt att betala för det- minst 2% av bnp -låter i mina öron inte så klokt.
  Då är det klokare att Sverige lägger de pengarna på eget försvar, som gynnar svensk vapenindustri och eller köper in ännu fler patriot vapensystem från USA. Sverige skulle i stället kunna belamra hela den svenska kusten och gränsen mot Ryssland med patriot-målsökande, för pengarna som skulle läggas på ett NATO-medlemskap.
  Ryssland vill ha buffertländer mellan sig o NATO, och det är Finland och Sverige nu och ryssen är nöjd, varför äventyra det.
  Ukraina äventyrande bl.a. det, titta hur det gick.
  Om Sverige vore med i NATO, och skulle komma och försvara Sverige- om mot all förmodan Ryssland skulle anfalla -skulle det göra Sverige till ett battlefield för ett proxy krig mellan (nato) USA o Ryssland!
  Hade Sverige gått med i NATO tidigare som du tycker, så kanske Sverige inte hade funnits nu, så som vi känner det.
  Tycker att vapenleveransen till Ukraina var dumt nog, att gå med i NATO skulle vara idiotiskt!
  Det räcker med att Sverige framhåller sig som världens humanistiska stormakt, det har tyvärr redan förvandlat Sverige till oigenkännlighet.
  Sverige har redan en invasion i och med det.
  Och den invasionen är ett större problem som är mer akut, och som måste tas itu med omgående, mångkultur o religionsblandning har aldrig fungerat någonstans och kommer aldrig att göra, inte ens i Sverige, och mot det hjälper inget NATO heller, men det är du tyst om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.