Putler vs Mussolini

Ett program om Mussolini på SVT Kunskapskanalen och SVT2 i morgon och på torsdag. båda politiska gangstrarna har mycket gemensamt. Idén om sin egen och sitt folks storhet och härskarrätt över omgivande länder. Krigsförbrytelser och folkmord har de numera också gemensamt. Mussolinis överfall på Etiopien misslyckades med stora förluster för de i början stolta italienarna och fruktansvärda krigsförbrytelser begicks. I en grotta hade ett större antal barnfamiljer sökt skydd och där använde de stolta italienarna giftgas och dödade alla. Ett meningslöst våldsdåd. Mussolini såg ut som en ståuppkomiker med sina storståtliga poser med framskjuten haka. Men så uppfattades han inte av alla italienare. Slutet på den poserande Mussolini blev att hans lik av folket hängdes upp i benen i en lyktstolpe.

Nu håller Putin på med ett liknande folkmord mot Ukraina inklusive total förstörelse. Vi kan i realtid bevittna krigsförbrytelserna i TV och framtidens dom kommer att bli hård. Det enda vi kan hoppas på är att slutet för giftmördaren Putin är nära och att ryssarna då kan dra hem till sina familjer och ställa Kreml till svars. Putler kan mörda en massa ukrainare och förstöra alla större städer om han får fortsätta ostört men vad har denna fullblodsgangster då vunnit? Det finns ju inget vett alls i skallen på denna stolle.

Putler har också nu sett till att den enda politiska motståndaren Navalnyj fått ytterligare 9 års fängelse vilket med tidigare domar innebär att han kommer att sitta i fängelse hela den återstående presidenttiden. Lever Putin då och har makten kommer ytterligare domar mot Navalnyj för påstådda brott. Men så länge kan nog inte Putler sitta kvar.

Passa på att se de program som nu går på SVT om Putin och Mussolini. Mycket lärorika.

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.