Ökat NATO-stöd

Enligt en Sifo-undersökning har NATO-stödet i Sverige ökat kraftigt. Följande siffror gäller om Finland samtidigt söker medlemskap.
För NATO 59 %
Mot NATO 17 %
Tveksamma 24 %

Dessa siffror liknar dem som redovisades i Finland några dagar efter överfallet på Ukraina men jag tror att stödet där var ännu större för medlemskap än siffrorna ovan. Det är alltså ingen tvekan om att stödet för medlemskap är mycket stort i både Sverige och Finland. Man talar om ett ”snabbspår” för våra länder om vi bestämmer oss. Stödet för medlemskap är också stort rent parlamentariskt vilket inte är så konstigt. Riksdagen ska ju spegla vad väljarna vill och då får partierna anpassa sig som vill vara relevanta.
Vid NATO-mötet var man överens om att stödja länder som inte är medlemmar i NATO men som på olika sätt hotas av Putin-regimen. Det är mycket troligt att NATO här avser framförallt Sverige och Finland som hotas i tid och otid av gangstern i Kreml. Jag antar att Östersjön kommer att vara proppfullt av mycket potenta krigsfartyg under processen fram till medlemskap.

Ikväll i Kunskapskanalen kl 2130 – 2225 visas programmet ”KGB:s hemliga arkiv” som är en fantastiskt bra psykundersökning av Vladimir Putin!

Etiketter: , , ,

En kommentar

 1. brorson

  Har nu sett programmen om KGB (f.d. tjekan), men ingenting var nytt för mig, förutom avsnittet om Tjernobyl (se nedan). En fasansfull historia, men även den måste sättas in i sitt geografiska och historiska sammanhang. Tror Biden att han kan utplåna Ryssland genom att åka runt i Östeuropa och vädja till en okänd lönnmördare? Han har i så fall sett för många Hollywood-såpor, där världens öde avgörs av en enda person, en ensam hjälte som besegrar en ensam skurk. Biden själv mot den ondskefulle Putin.

  KGB:s historia visar tvärtom att personerna är utbytbara, men organisationen består. Den har överlevt både tsarismens och kommunismens fall och kommer även att överleva ”putinismens” fall (som dock är en tämligen osäker framtidsvision).Enligt programmet grundades tjekan av Lenin 1917, vilket inte stämmer med vad jag har fått lära mig om rysk /sovjetisk statskunskap. Den tsaristiska tjekan upplöstes av Lenin 1917 och ersattes med en kommunistisk säkerhetstjänst, som dock behärskade ”hantverket” så illa , så att tjekan återupprättades några år senare under ny ledning.

  Lika plikttroget som tjekan hade mördat kommunister under tsartiden, lika plikttroget mördades nu kommunismens motståndare – verkliga eller inbillade. De metoder, som dem NATO-orkestrerade propagandan tillskriver Putin har i själva verket levt kvar sedan tsartiden, då giftmord inom de högre stånden var en rysk specialitet. För att förstå den oerhörda makt och det stora förtroende som KGB åtnjutit hos det ryska folket, måste man förstå att KGB även hade uppgifter, som hade varit fullt legitima även i ett demokratiskt samhälle.

  Det mest flagranta exemplet – som var en total nyhet för mig – var att KGB hade varnat Kommunistpartiet för att en svår olycka skulle kunna inträffa i Tjernobylverket, innan haveriet inträffade. KGB – som spionerade på allt och alla – hade kännedom om byggfusk i Tjernobyl. Någon förklaring till stt partiet slog dövörat till gavs inte. Men relationerna mellan KGB och Kommunistpartiet torde ha varit sämre än någonsin tidigare, sedan Gorbatjov – som hade mycket smärtsamma minnen av tjekans terror under hans egen uppväxt – hade valts till partichef.

  KGB deltog aktivt i statskuppen mot Gorbatjov, då han gjordes ansvarig – av KGB – för de kaotiska förhållanden som rådde i landet. Gorbatjov avsattes formellt av Jeltsin, men jag vet inte om han var kuppmakarnas kandidat, eller om han bara utnyttjade den förvirring som rådde efter kuppförsöket. Jeltsin rekryterade Putin som sin efterträdare som Rysslands president. Programmets beskrivning av Putins väg till makten var ingen nyhet för mig.

  Vad kan ”Biden åstadkomma genom att spela Hollywood-hjälte? Jo, han har släppt loss terrorismen på nytt i Mellanöstern och Pakistan, lastat Ryssland i armarna på Kina, hjälper Putin att bli av med besvärliga oligarker och presar tillbaka den ryska ekonomin in i det kommunistiska systemet – och stärkt KGB .Det finns ingen annan kraft i dagens Ryssland som skulle kunna avsätta Putin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.