Putin folkmördaren på 1.maj

När ordet folkmord nämns i modern tid tänker jag närmast på Putin och Ryssland i grannlandet Ukraina. Ett par andra folkmord efter Andra Världskriget är Pol Pot i Kambodja och Mao i Kina med miljontals mördade egna medborgare, främst genom svältdöd. Bara att googla!

Putins folkmord sker utrikes genom ett olagligt angreppskrig på ett annat självständigt land vilket bryter mot folkrätten. Det försöker gangstern i Kreml trolla bort genom att kalla kriget ”en specialoperation”. Målgruppen för den lögnen är det ryska folket som tycks vara lika hänförda av sin ledare som tyskarna var inför Hitler. I båda fallen behärskades- behärskas media av tyrannerna i fråga. I båda fallen beskrivs det egna folket som förmer än andra folk och med födslorätt att skapa lebensraum på andra länders territorier.

Konstigt med dessa gangsters och närmaste underhuggares faiblesse för att skicka sina egna ungdomar till universitet i det dekadenta och demokratiska väst, främst i USA och GB. Det förekommer i stor omfattning, Kina inkluderat, än i denna dag. För Rysslands del fram till 24 februari 2022.

4 kommentarer

 1. //GF.

  Verkar som du m.fl. ja större delen av väst behöver en djupare analys av Ukraina konflikten,- (kan inte skada med lite mera omfattande objektiv info., och inte bara väst propaganda.) -som dessvärre Zelenski komplicerade med att låta neo-nazisterna (banderisterna) gå med i den ukrainska armén, och som därmed blandade in hela Ukraina samt väst, när Putin skulle utföra sin ’specialoperation’ mot dessa banderister.

  Lägger in ett kapitel av många från Voltairenetwork, som rör Ukraina-Ryssland konflikten m.m.

  Först lite om Voltaire network.
  (Utgår från att du/ni kan engelska, om inte så copy/paste och använd tex. Google translate, eller byta till norska som det också översatts till.)
  -For 27 years, the Voltaire Network has been campaigning for freedom of thought, equal rights and brotherhood of arms. Now translated into several languages, we have become a source of analysis of International Relations used by many diplomats, military, academics and journalists in the world.

  We are not only journalists, but also and above all committed citizens who defend the United Nations Charter and the 10 principles enunciated by the Non-Aligned Movement in Bandung. We do not promote an ideology or a worldview, but we seek to develop the critical thinking of our readers. We privilege reflection over belief, arguments over convictions.

  Ukraine : the Second World War continues.

  https://www.voltairenet.org/article216618.html

  Här en om hur banderisterna behandlar en ryss. (Varning starkt material)
  https://videopress.com/v/eN8NcCdq

  Och; jag är neutral i denna konflikt därför att jag bor i ett ’neutralt’ Sverige.
  Ja i alla fall tills dess Sverige började skicka vapen till Ukraina, som jag som neutral anser var fel, det bör ju egentligen alla svenskar tycka!

  Tycker man bör ta in det i artikeln (länken) ovan, när det kommer till att ta ställning i NATO frågan, iofs det kommer ju att göras ovan våra huvuden, men om inte annat för att lindra rysskräcken i Sverige.
  NO TO NATO!

 2. brorson

  Du blandar ihop begreppen folkmord och massmord. För begreppet folkmord finns internationellt erkända kriterier, som inte uppfylls av de exempel, som du nämner. Det är bara att googla. Men där framgår också att talrika försök har gjort av inflytelserika debattörer och även jurister att utvidga begreppet folkmord till alla former av massmord. I minst ett fall finns ett rättsligt avgörande att massmord inte är detsamma som folkmord, och det gällde om Chiles diktator Pinochet skulle utlämnas för just folkmord på den politiska oppositionen.

  När Putin och Zelensi beskyller varandra för folkmord, då ljuger båda. Men det är sant att den ukrainska regimen, som inte heller är någon föredömlig demokrati, har mördat hej vilt i de s.k. utbrytarrepublikerna i östra Ukraina under åtta års tid, Och att även svenska nazister har varit i Mariupol och mördat ”ryssar” före utbrottet av det nu aktuella kriget. Men har det varit någon risk för utrotning av folkslaget ryssar? Nej. lika lite som det var risk för utrotning av folkslaget tyskar genom de allierades bombningar av Tyskland under Andra världskriget, som dock dödade hundratusentals tyskar.

  Samtidigt som begreppet folkmord felaktigt används om alla möjliga massmord förtigs buffeljakten i USA under senare delen av 1800-talet, vars syfte uttryckligen var att utrota Nordamerikas indianer genom svält. Det saknas dock uppgifter om hur många indianer som fanns före det av amerikanska staten iscensatta folkmordet, och därmed finns heller inga säkra uppgifter om hur många som svalt ihjäl.

  Det finns flera nu förtigna massmord, som har iscensatts av den amerikanska staten i andra länder. Som exempel har massmordet på en halv miljon indonesiska ”kommunister” (d.v.s. vanliga bybor) 1965 kommit i skymundan för det samtidigt pågående Vietnamkriget. Som enligt samtida amerikanska uppgifter kunde spridas till övriga Sydostasien, inkl. Indonesien. Enligt dåvarande Nordvietnams ambassadör i Stockholm har de amerikanska bombningarna i Nord- och Sydvietnam krävt ungefär tio miljoner vietnamesers liv.

  Ett nu pågående folkmord är den burmesiska militärens förföljelser av den muslimska minoriteten rohingyer, som uppenbarligen stöd av Kina, som kontrollerar Burma, som numera heter Myanmar. Svenska experter fantiserar om att Kina kommer att vara neutralt, om kriget i Ukraina utvidgas till ryskt territorium. Hugo von Essen, som av SVT har lancerats som oberoende Östeuropa-expert, svarade för ett par veckor sedan på läsarfrågor i Expressen, att lösningen är att Ryssland delas upp i ett antal suveräna småstater. Och det ska Sverige som blivande Nato-land bidra till?

  I världspolitiken finns inga änglar. Nog sagt om Putin. Men försöker inte Biden bli nästa stora krigspresident som besegrade Ryssland – efter Roosevelt, som besegrade Nazityskland .Kriget i Ukraina är ju i praktiken ett amerikanskt proxykrig, som otvivelaktigt startades av Ryssland. Okej så länge européer dödar varandra, men inga amerikanska soldater offras?

  Olof Palme mördas nu för andra gången. Nu skändas minnet av Olof Palme av svenska socialdemrkrater, som har drivits med i krigshetsen och är mot allt som Palme var för. Allt från kärnvapennedrustning till arbetsrätten.

  *

  • //GF.

   Du glömde att Churchill och Roosevelt från 1945 till 1955 straffade tyskarna- sanktioner m.m. -så att dem inte skulle kunna resa sig i första taget, tyskarna utsattes för svält som är uppskattad till ca. 15 miljoner döda tyskar tot.
   Det fick ju inte gå för bra för Tyskland, varken före eller efter kriget, tyckte judelakejen Churchill.

   • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

    Bestraffningen av Tyskland efter ww1 betydde mycket för uppkomsten av nazismen och ww2 vilket många håller med om. Tyskland är nu näst intill ett demokratiskt dygdemönster i Europa glädjande nog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.