Misstroendeförklaring mot minister

Jag håller med alla som tycker att de partier som kräver misstroendeomröstning mot justitieminister Morgan Johansson har valt sämsta möjliga tidpunkt för detta. Landet har frågan om NATO-anslutning på dagordningen mitt under ett storkrig i vår närhet. Jag travesterar Fredrik Reinfeldt från år 2014, ”öppna era hjärtan” och gräv ned stridsyxorna i den interna sandlådan tills NATO-anslutningen är i hamn! NATO-anslutningen under galgen är Sveriges viktigaste beslut under de senaste 200 åren.

Jag har varit ”folkpartist” under större delen av de senaste 50 åren och jag uppmanar enskilda riksdagsmän i L att gå emot partilinjen i misstroendeomröstningen så att inte EN politisk vilde i Riksdagen ska kunna orsaka en regeringskris. Krisen i kriminalpolitiken har orsakats av både borgerliga och socialdemokratiska regeringar i minst 10 år och problemen löses inte genom klämkäcka utrop inför höstens val.

Problemen med gangstrarnas tilltagande inbördeskrig är så stora i Sverige att blocköverskridande lösningar måste till. Hundratusentals invandrarkvinnor från främst mellanöstern är arbetslösa fångar i sina hem med främsta uppgift att föda många barn. De övervakas av sina män, söner och övriga manliga släktingar och får inte möjligheter att lära sig svenska. Lägenhetsbeståndet i våra förorter är anpassade till det antal barn per familj som varit rådande de senaste 80 åren, 1-3 barn per familj. Klanerna från mellanöstern har också invandrat tillsammans med övriga flyktingar.

Jag har med detta bara nämnt en del av problemet och dess uppkomst. Riksdagspartierna måste kavla upp ärmarna och lämna sandlådan för detta blir minst lika jobbigt som att gå upp till 2 % av BNP till försvaret och försvara vårt oberoende som nation.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. brorson

    Oppositionen har inte valt tidpunkt för påskupploppen. Det har Morgan Johansson gjort, fastän indirekt. Ministerstyre är förbjudet i svensk grundlag, men Mogge tangerar gränsen till ministerstyre, vilket är mycket illa, när vi har en rikspolischef, som är alltför lyhörd även för de mest subtila signaler från ministern. Således nonchalerade rikspolisstyrelsen totalt varningarna om kommande upplopp från polisens egen underrättelsetjänst. Polischefen i Örebro fick inte de förstärkningar han begärt och tog det ödesdigra beslutet att flytta Paludans koranbränning från stadsdelen Vivalla. där det bor många muslimer, till Sveaparken, som ligger i ett mycket exklusivt bostadsområde nära centrum. Det kunde ha slutat med många döda poliser, eftersom drygt 20 lokala poliser utan adekvat utrustning hade att hantera en folkmassa, som växte från några hundra till tre tusen.

    Stockholmspolisen tvingades avbryta en pågående insats mot upplopp i stadsdelen Rinkeby för att rädda kollegorna i Örebro. Stockholmspoliserna kom fram efter att ha kört från Rinkeby till Örebro på en timme, en sträcka på 19 mil, varav 4 km på stadsgator i Örebro. När Stockholmspolisen kom fram, hade de lokala poliserna sökt skydd bakom parkens träd, fler av dem var skadade och hade fått sina hjälmar skade av stenar, fått en polisbil stulen och övriga polisbilar satta i brand. Medan detta hände väntade de goda krafterna bland muslimerna i Vivalla på Paludan och var beredda att gjuta olja på vågorna hos de muslimska ungdomarna. Som emellertid hade lockats till Sveaparken av nyhetsrapporterna om upploppen där.

    Morgan Johansson fick svidande kritik av den förre justitieministern Thomas Bodström för sina bortförklaring .Bodström anklagade Johansson för att ha ljugit om vad lagen faktiskt säger. m Magdalena Andersson hade varit vuxen uppgiften som regeringschef, hade hon offrat Johansson och bett Bodström att ta över som justitieminister fram till regeringsbildningen efter valet. I Sverige stiftar politikerna lagar. Men myndigheterna tar själva besluten hur lagarna ska tillämpas i praktiken. Och det ska vara utan pekpinnar från ministrarna till såväl förvaltningsmyndigheterna som domstolarna, som fastställer om myndigheterna tagit de rätta besluten enligt lagen eller ej. Johanssons pekpinnar strider mot lagen, enligt Bodström.

    Vilket är ytterst allvarligt. Men inte nog med det. Oppositionsledarnas omedelbara reaktion på Johanssons klarvertramp, var att de inte ville vara sämre än Johansson, vilket är allvarligt p.g.a. deras ambition att bilda regering efter valet. Allra längst gick Ebba Busch, som kritiserade polisen för att inte ha skjutit skarpt i Sveaparken. Och därmed hade skjutit ihjäl ett stort antal ”islamister”. De, som startade upploppen, de verkliga islamisterna, bestod av en handfull personer, som själva höll sig i bakgrunden och hetsade en mindre grupp på ett 50-tal personer, varefter kanske ett par hundra drogs med. En bekant till en bekant till mig, vilken är ensvensk dam i 50-årsåldern och bosatt i centrala Örebro, var en av de nyfikna, som lockats till Sveaparken av nyhetsrapporteringen. Hon hade kanske blivit skjuten, om polisen agerat som Busch tycker. Jag hörde själv intervjun med Busch, som borde ha lärt sig något om juridik efter hustvisten, som hon varit inblandad i.

    Men hur som helst är Morgan Johansson justitieminister, och det är han som i den egenskapen delar ut pekpinnar till polisen hur den ska tolka lagen och till domstolarna hur de ska döma-. i enskilda mål. dessutom. Att försöket till misstroendeförklaring av en inkopetent justitieminister, som sätter sig över lagen, råkat sammanfalla med Erdogans invändningar mot Sveriges Nato-ansökan, är beklagligt på så vid att den nuvarande debatten uteslutande kommit att handla Nato-frågan,. om de regeringskris, som statsministern utan stöd i lagen hotat med att framkalla, och inte om den allvarliga poliskrisen. Om statsministern får en misstroendeförklaring mot

    • brorson

      forts
      Om statsministern får en misstroendeförklaring mot sig, avgår hela regeringen., Om en annan minister för en misstroendeförklaring mot sig, avgår bara den ministern. Så säger lagen.

      Magda, som är skattebyråkrat i botten, må ha varit en bra finansminister, men är alltså inte vuxen uppgiften som statsminister. Hon har underlåtit att förvissa sig om att Sveriges Nato-ansökan skulle stödjas av samtliga nuvarande medlemsstater. Och hon verkar inte ens ha läst avtalet, som hon har skrivit med vilden Kakabaveh, sedan det framförhandlats av en annan sosse. Bra att detta avslöjas.

    • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

      Mest en polisledningsfråga. Kravallkatastrofen handlade i min värld om brister i ledning och resurser. Vattenkanoner, tårgas och pansarfordon borde ha utnyttjats när polisers liv är i fara. Alltså för låg polistäthet, naivitet inför de nya problem vi har och brist på adekvat utrustning. Det har våra olika regeringar blundat för i årtionden. Nu får inte detta fortsätta längre och det kanske löser sig efter höstens val. Kanske.

  2. Ove

    Det värsta är att vi har ett statsråd som sitter och ljuger i tv, som dessutom är justitieminister.
    Hade Magdalena varit klok. Så skulle hon gett honom sparken. Men det är väl för mycket begärt, i ett parti som håller varandra om ryggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.