Valet närmar sig

Valet närmar sig vilket man märker på sociala medier som nu flödar av löften av alla möjliga och omöjliga slag. Löftena är ofta av typen ”vi lovar allt som är bra och är emot allt som är dåligt”. Ett parti har en stark slagsida mot löften om priset på bensin och diesel men jag har inte sett ett enda parti som lovar lägre priser på mat och hyra vilket väl måste vara viktigt för alla barnfamiljer. Nu tillhör väl inte sådant prio nummer ett för politiker (grabbar) tillhörande Frimurarorden vad jag kan se. Förlorar man körkortet i 146 km per timme har man säkert våldsamt dyra bränsleräkningar som skattebetalarna absolut måste hjälpa till med.

Ett parti sticker ut med stor budget för valreklam om man tar hänsyn till antalet röster i riksdagsvalet, Centerpartiet. Sveriges rikaste parti har jag sett någonstans i skrift. I Storumans kommun ser man det i kommunens viktigaste budbärare för reklam, det lokala reklambladet. Det är knappast bra för demokratin att ett parti i kommunalvalet har en reklambudget som är överlägset störst. Åtminstone borde de olika partiernas reklamresurser deklareras offentligt.
På riksplanet verkar det som de nuvarande riksdagspartierna klarar riksdagsspärren 4 % vilket borgar för en regeringsbildning som kan bli lika långvarig som förra gången. Men OK det är det som är demokrati. Kompromisser eller diktatur.

I Ryssland, Kina och Nordkorea är det enklare för där finns inga alternativ att välja mellan. Man kan gilla läget, fängslas, bli förgiftad eller skjuten.

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.