Putlers kompis

Det är inte många kvar av världsledarna som hyllar Putins erövringskrig mot Ukraina som fick sin status som fritt land 1991, undertecknat av Rysslands president Jeltsin. Den enda som är jäättekompis fullt ut är väl Kim Jong Un i det kommunistiska Nordkorea vars befolkning drabbas av svältdöden med jämna mellanrum. Kunde befolkningen äta missiler skulle nordkoreanerna vara synnerligen välnärda. Kinas diktator Xi Jinping blir alltmer reserverad mot giftmördaren i Kreml i likhet med andra tidigare vänner.

Putins senaste historiska kullerbytta är när han jämför USA:s vapenhjälp till Ukraina med Adolf Hitlers överfall på Sovjetunionen i juni 1941. Vid det tillfället var faktiskt Sovjetunionen och Tyskland i en allians med varandra som resulterade i Sovjetunionens anfall på Finland 30 nov 1939 och annekteringen av halva Polen och Baltstaterna. Efter Hitlers överfall på Sovjetunionen fick landet massiv hjälp från främst USA intill världskrigets slut. Det svenska kommunistpartiet gillade reservationslöst Stalins överfallskrig på våra grannar vid Östersjön.

Alla som hänger med känner till Putlers giftmord och mordförsök på ”feltänkande” med polonium, dioxin, novitjok mm. Även utomlands! Den politiska motståndaren Nemtsov sköts ihjäl utanför Kreml liksom journalisten Politkovskaja.

Journalisten Catherine Belton har skrivit en bok ”Maktkampen om det moderna Ryssland” som är en skakande läsning om hur den lille skolgårdsgangstern Putin via KGB, FSB och gangstersyndikat tillvällt sig absolut makt över Kreml och Ryssland. I princip på livstid. Putins kompisar i KGB och FSB hjälper till att styra åklagare, domstolar, massmedia så att ingen vågar opponera sig. Ingen som vill behålla livet! Boken är på 600 sidor varav 120 sidor är noter!

Den vridna historiesynen med fantasierna om historiska rättigheter får jag ta upp senare. Skulle vi resonera på samma sätt i i Sverige skulle vi genast starta erövringskrig mot Finland, Norge, Baltstaterna, delar av Polen och Norra Tyskland för att återta våra ”historiska rättigheter”. T o m Moskva ligger pyrt till.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. brorson

  Du hälsas välkommen tillbaka till diskussionerna. Dina inlägg har varit efterlängtade, säkert av både anhängare och motståndare till de åsikter, du för fram.

  Men jag tycker du relativiserar Hitlers ogärningar med att Putin är ännu värre. Har du några bevis mot Putin. Exempelvis Politovskaja hade många fiender inom den ryska krigsmakten, vilka inte gillade hennes avslöjanden och hade anledning att vilja tysta henne. För att rädda sig själva. Din jämförelse med Sverige haltar. Sveriges erövring av Skåne bekräftades i ett fredsavtal med Danmark och Rysslands erövring av Finland bekräftades i ett fredsavtal med Sverige, varefter Finlands självständighet, efter diverse landavträdelser, bekräftades i ett fredsavtal med Sovjetunionen. Ska dessa fredsavtal ogiltigförklaras? Slutligen upplöstes Sovjetunionen genom en statskupp mot unionspresidenten Gorbatjov, vilken iscensattes av presidenterna i sovjetrepublikerna Ryssland, Vitryssland och Ukraina.

  Jaså, 120 sidor noter! Har du kontrollerat alla, att de verkligen stödjer slutsatserna i brödtexten?

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Noterna handlar mest om en massa intervjuer hon gjort. Antar att de är riktigt återgivna. Sveriges tänkta nutida stormaktsambitioner är naturligtvis på skämt. Jag tror inte att t ex Norge oroar sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.