Kärnvapenskramlet

Det är med stor tvekan jag kommenterar kärnvapenskramlet som Putler håller på med för att skrämma den civiliserade världen till underkastelse. Orsaken är att det är just skrämseleffekten Putler vill uppnå med sina halvkvädna visor om att ”alla medel är tillgängliga”. Jag är alltså på sätt och vis Putins nyttiga idiot i likhet med en del av vår dagspress som jagar sina ”click” med skrämselartiklar om kärnvapenkrig. Till sitt digra våldskapital med mord och mordförsök på politiska motståndare med gift och skjutvapen och anfallskrig mot sina grannländer, lägger Putler nu hotet om mänsklighetens förgörelse. Den fd skolgårdsgangstern löper i så fall linan ut.

Adolf Hitler var i slutet besviken på sitt germanska folk som han tyckte hade svikit den smorde ledaren, Hitler himself, genom att förlora kriget mot Sovjetunionen och ”dekadenta” demokratier. Hade Hitler kunnat förgöra hela mänskligheten med ett knapptryck i sin bunker i Berlin är jag säker på att han hade gjort det. Jag tycker mig nu spåra samma tankefigurer hos ryssarnas, av Patriarken smorde tyrann, Vladimir Putin. Någon i Kreml måste alltså ”offra sig”.

Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. GF.

  Du får nog vidga din syn på skramlet…
  https://www.friatider.se/zelenskyj-nato-maste-attackera-ryssland
  Sen är det en gåta, att blåögda väst tror på kasperdockan zelensky, som den korrupta gangster han är….
  https://nyadagbladet.se/utrikes/usa-ukraina-mordade-dugina/
  https://www.friatider.se/ukraina-om-civila-forradare-vi-jagar-och-skjuter-dem-som-grisar
  Lägger in lite till att tänka på. (Prof. John J. Mearsheimer is the R. Wendell Harrison Distinguished Service Professor in the Political Science Department at the University of Chicago.)
  Drygt 10 min. Kommer professor JM. in och belyser konflikten från ett neutralt plan.
  https://youtu.be/qciVozNtCDM
  Och till sist något lite till att fundera över, när det kommer till zelensky och hans Entourage.
  https://youtu.be/dRfJNTeKEsw

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Kortfattat. Zelensky är nyligen demokratiskt vald till president. Demokratiska presidentval är i Ryssland numera avskaffade och eventuella konkurrenter sitter fängslade. Putin har målmedvetet avvecklat demokratin i Ryssland och är nu tsar-diktator på i praktiken livstid. Helt främmande för en civiliserad värld. Vi kommer nog aldrig att bli överens om överfallskriget mot Ukraina.

   • GF.

    Jag hoppas du lever länge, så du hinner få se när sanningen om konflikten kommer fram.
    Om än det det är svårt att få ta del av den, när ’vi’ bara matas med en ensidig- till fördel för Ukraina -nyhetsrapportering.
    Den som lever får se 😉

 2. brorson

  Om du byter ut ”Putin” mot ”Biden” stämmer det du skriver precis. ”Den f,d, skolgårdsgangstern”, som ur uppvuxen med Hollywods romantisering av utrotningskrigen mot de nordamerikanska indianerna. Och nu inte bekommer honom ett dugg av att européer dödar européer och har kastat in hela världen i en ekonomisk kris. Av vad vi sett hittills försöker Biden gå till historien som den store krigspresidenten, som vann tredje världskriget, men inte som den som startade det. Det provocerar han andra att göra. Och nu hotar han med kärnvapenkrig mot Ryssland. Han hotar att helt förgöra Ryssland. Hur ska det ske utan kärnvapen? Är Biden senildement, eller låtsas han vara det för att slippa stå för sina ord? Hans medarbetare har ju flera gånger dementerat hans uttalanden.

  Trump borde ha fått fredspriset. Han försökte lösa internationella konflikter med affärsmässiga i stället för militära metoder. Förvisso stöddes Trump av vapenlobbyn, men det var den vapenindustri, som säljer vapen till amerikanska privatpersoner, för att skydda sig mot inhemska brottslingar och inte av det. s.k. militärindustriella komplexet, som behöver ett nytt världskrig för att sälja. Har den svenska opinionen glömt detta?

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Du förstår nog att jag tycker precis tvärtom. Det är Putin som hotat med kärnvapen sedan hans hatiska och upphetsade tal inför anfallet mot Ukraina i februari. Biden har väntat ända tills nu med att kommentera Putlers upprepade kärnvapenhot.

   • brorson

    Jag tror inte att historievetenskaplig källkritik är Rombes starkaste gren. Vi vet inte mycket om Ukrainas historia, eftersom landet har behandlats som en del av Ryssland i de svenska historieböckerna. Mig veterligt har Ukraina aldrig varit en självständig stat, bortsett från några månader 1917, då landet var världens första och enda sovjetstat, alltså före Ryssland. Före mongolinvasionen var Ukraina och Ryssland ETT land, med Kiev som huvudstad.

    Det, som idag kallas Ukraina erövrades av Ryssland under 1700-talet från olika stormakter, bl.a. Polen, Litauen och Turkiet (hela södra och östra Ukraina, som kallas Krimkhanatet, och omfattar mycket mer än halvön Krim. Det egentliga Ukraina utgörs således av norra-centrala och västra Ukraina. Ukraina är nästan lika lång i öst-västlig riktning, som Sverige i nord-sydlig. Finns då inte lika stora regionala skillnader i känsla av tillhörighet inom Ukraina som i Sverige. Om så många skåningar vill återförenas med Danmark, tror jag inte många norrlänningar känner sig som danskar i förskingringen.

    Jag vet inte om det, som kom att bli Ukraina, slogs ihop till en administrativ enhet redan under tsartiden eller först under sovjettiden. Men alla ukrainare, som är sextio år, eller äldre, har bott halva sina liv. eller mer i en stat som hette Sovjetunionen. Men det är inte Stalin-tiden, de minns, utan Gorbatjov, glasnost,, och perestrojka samt drömmen om något slags demokratisk socialism. Nu mördaas de som landsförrädare av Zelenki-klickens hejdukar. När man kallar Ukraina för demokrati och påstår att Zelenski i demokratiskt vald, har man inte höga krav på vad som kan kallas demokrati.

    Upplösningen av Sovjetunionen var en statskupp, som iscensattes av presidenten i den ryska Sovjetrepubliken Boris Jetsin i samarbete med presidenterna i Ukraina och Vitryssland, i syfte att avsätta unionspresidenten Gorbatjov. Fick folken i dessa delstater rösta, eller ställdes de inför fullbordat faktum? Den fortsatta utvecklingen liknar väldigt mycket USA-imperialismens tillvägagångssätt historiskt i bl.a. Vietnam. Man stödjer extrem-nationalister för att splittra de stater som ska erövras.

    Tulsi Gabbard, som är en amerikansk politiker av polynesiskt ursprung (representant för delstaten Hawaii), som har kandiderat som presidentkandidat för Demokraterna, har nu lämnat detta parti i protest mot att USA styrs av en krigshetsande elittistisk ”kabal”. Vilket är ett hebreiskt ord, som betyder hemlig sammansvärjning och intrigmakare. Då och då kommer blänkare om protester mot krigspolitiken i andra länder. även i USA, men raderas snabbt i det svenska nyhetsflödet.

    Biden uppför sig som om han vore hela världens kejsare. Jag undrar bara vart den s.k. vänstern i Sverige har tagit vägen. Alla dem, som skröt om alla Vietnam-demonstrationer, som de deltagit i. Men det var ju sedan både den politiska eliten och den allmänna opinionen tagit ställning mot USA, så något mod har dessa kappvändare inte visat. Varken då eller nu. Rombe är dock inte en av kappvändarna, och förtjänar därför respekt för att han vågar stå för sina åsikteri både med- och motgång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.