Missilattacken i Polen

Det förefaller nu som om missilen i Polen kan vara en rysktillverkad ukrainsk luftvärnsrobot som avfyrats mot inkommande ryska missiler mot Ukrainska städer. I så fall ingen eskalering av erövringskriget mot Ukraina.

Kvar står dock det oerhörda ryska mördandet av civila genom terrorbombning mot bostäder och civil infrastruktur som skolor, järnvägsstationer, kraftverk o s v i Ukraina enligt den modell som Adolf Hitler införde genom terrorbombning mot London och andra brittiska städer 1940, kallad blitzen. Putins erövringskrig och terror mot Ukraina är emot den världsordning som etablerats efter ww2 innebärande att konflikter skall avgöras av internationell domstol och inte genom erövringskrig. FN har fördömt detta krig.

Rysslands anfallskrig mot Ukraina är barbari och hör inte hemma i en civiliserad värld. Helt enkelt en våldtäkt på ett stort land som lämnat diktaturstaten och är på god väg att bli en fullvärdig demokrati. Ryssland vandrar i motsatt riktning ner i diktaturträsket enligt gammal imperialistisk modell. Landet hålls samman av en diktator genom krig mot grannländer.

Etiketter: , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. brorson

  En rysktillverkad ukrainsk luftvärnsrobot som avfyrats mot inkommande ryska missiler från polskt territorium? Kan det vara ett ukrainskt försök att dra in Nato mer öppet i kriget? Ingenting är omöjligt. Biden tvekar om det var Ryssland, men svenska politiker förefaller tvärsäkra på att så var fallet.

  • Håkan Rombe (inläggsförfattare)

   Troligare en försvarsmissil som missade sitt mål och slog ner på polsk sida. Rysslands bombningar av ukrainska storstäder med bl a bostadshus som mål hör inte hemma i en civiliserad värld. Putin bör åka hem och använda resurserna till att öka levnadsstandarden i Ryssland vilken är synnerligen eftersatt. Men krig har i alla tider varit diktatorers sätt att överleva på toppen.

 2. brorson

  Den klassiska frågan om hönan eller ägget var först. Men varför bedyrade tuppen att hönan var oskyldig? Bidens uttalande efter mötet med Xi att Taiwan inte kommer att attackeras i närtid liknar alltför mycket Chamberlains uttalande efter mötet med Hitler om fred i vår tid. Därmed har jag inte påstått att någon av de nuvarande ledarna är en ny Hitler. Men Stoltenberg är kanske en av tuppkycklingarna?

 3. brorson

  Zelenskyij förnekar nu att det var en ukrainsk missil och hänvisar till personliga samtal han haft med befälhavare. Vad tyder det på, om något skett utan det högre befälets vetskap? Eller om det skett med deras vetskap, men att de förnekar all kännedom för sin egen president? En tolkning kan vara att ukrainsk militär försökt dra in Nato i kriget.

  Jag har inget intresse av att undvika frågan om det var en rysk (inte bara rysktillverkad) missil och vad Ryssland i så fall velat vinna med det. Den enda förklaring, om så var fallet, som jag kan komma på. är att Ryssland velat varna USA och Nato för en upptrappning. Men hur har det varit möjligt utan att missilen har upptäckts, när den var på väg, med tanke på det långa avståndet till de ryska linjerna.

  Jag tror inte att USA / Nato varit särskilt intresserade av att få veta sanningen. Biden, som inte vill ha kontroverser med Xi om Taiwan har bestämt att det var en ukrainsk missil, som skickats in i Polen av misstag. Biden hoppas kanske också att Xi ska ta Kim i örat, så att denne slutar hota grannländerna med kärnvapenbärande nordkoreanska missiler, Dåliga relationer mellan Kina och Ryssland ser jag som en del av spelet, Det är väldigt svårt att veta något säkert, men en sak är jag dock ganska säker på: Zelenskyij är en skådespelare, som spelade ´president innan han blev president och fortsätter spela president även som president. Någon annan skriver manus.

  Jag vill i detta sammanhang ta bestämt avstånd från alla spekulationer om en judisk konspiration. Zelenskyij må vara av judisk börd, men det bevisar ingenting. Judar förföljdes av ukrainska nationalister under tsartiden,, med följd att många judar flydde till Tyskland med följd att fientligheten där mot judar ökade. Det var också mycket svåra förföljelser mot judar under mellankrigstiden i västra Ukraina, som då tillhörde Polen. En jude som galjonsfigur passar de ukrainska extremnationalisterna, som det nu är.

  Putins strategi är mest sannolikt att kriget ska dra ut på tiden så att enigheten både inom EU / Nato och mellan EU / Nato / USA och Ukraina ska rämna. Missil-attacken mot Polen är det första utåt synliga tecknet på att så håller på att ske.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.