Putins efterträdare

Många spekulerar om vilken som blir Putlers efterträdare om någon giftmakare i det halvmiljon-hövdade FSB får för sig något. Alltfler spår dock att den före detta fängelsekunden Prigozjin, som nu leder privatarmén Wagner-gruppen, blir den som tar över makten i Kreml. Han producerar och säljer maten till alla Rysslands fängelser och även till Kreml och till sin armé så han sitter i vinnarhålet. Kreml dominerades i 30 år av bankrånaren Stalin och Putin-giftmördaren har nu varit innehavare av Kreml i 21 år så cirkeln skulle slutas på ett typiskt ryskt sätt om rånaren, tjuven och svindlaren Prigozjin, som suttit 9 år i fängelse, tar över tyrann-nästet Kreml. Han har öppet kritiserat Putins sätt att leda kriget mot Ukraina och Putin har inte vågat sätta Prigozjin på plats, förmodligen p g a Prigozjins starka privatarme´. Putin är kanske rentav skiträdd för Prigozjin!

Påhittet att rekrytera straffångar för att plåga ”motståndare” har en lång historia i Ryssland. Kriminella skickades till Gulaglägren och placerades ut i lägerbarackerna för att plåga och trakassera de ideologiska fångarna. Det kriminella slöddret tog snabbt makten i barackerna och de politiska fångarna led svårt av detta. De bestals på mat och privata ägodelar av de kriminella med lägerledningens goda minne och fick tjänstgöra som gangstrarnas springpojkar. Samma elände drabbade de kvinnliga ideologiska lägerfångarna. Den som läst Gulag-litteratur har detta klart för sig.

Inga civiliserade länder rekryterar kriminella till sina arméer eftersom de sänker stridsvärdet betydligt och bara ställer till det med interna bråk och begår hemska krigsbrott mot civila. Utsorteringen av lagbrytarna i civiliserade länder sker främst vid mönstringen men utsortering av olämpliga sker även under värnpliktstjänstgöringen vid behov.

Prigozjinägda Wagnergruppen sägs använda de villkorligt frigivna straffångarna till rena självmordsanfall och på så sätt minskas kostnaderna för att hålla gangstrarna i ryska fängelser. Prigozjin vet ju detta eftersom han säljer maten till alla ryska fängelser och Putin betalar säkert Wagnerledaren bra för minskningen av fängelsekostnaderna. Överhuvudtaget är den f d fängelsekunden Prigozjin nu en av Rysslands rikaste oligarker, vilket han har Putin att tacka för.