Rap uppfanns av Evert Taube

Det är det jag alltid sagt. Evert Taube uppfann rappen för 70 år sedan genom ”Kinesiska Muren”! Ett halvt sekel senare plagierade några killar Evert och påstod att de uppfunnit något nytt genom att stå på scen och prata rytmiskt till trumdunk. Killarna ackompanjerade pratandet med att peka med ena armen rakt framåt i en upp- och nedgående rörelse som en Livets Ord-predikant och med handen på den andra armen ryckte de sig i skrevet som om de led av skabb. Den som inte tror mig rekommenderas att på Youtube skriva in sökorden ”Taube Kinesiska Muren”.

Det rap-plagiat vi ser nu är en vanart av Everts rap! Fy! Kan man överhuvudtaget kalla rap för ”musik”?

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.