En landsbygdsskola kan vara nyckeln till tillväxt

I går kväll samlades 70 personer i Fredrika för att samtala om utvecklingsmöjligheter. Vid dagens fullmäktigemöte kan avgörande beslut fattas för eller emot utveckling o tillväxt i Åsele kommun.

Att vattenfall vill investera och investerar i vindkraft runt Fredrika är ingen nyhet. För att rekrytera arbetskraft är samhällsservice en nyckelfaktor. Skolan med sina nu 23 elever är en viktig del. Förslaget som ligger att flytta åk 7-9 till Åsele med argumentet att spara pengar är ingen utvecklingsargument för Åsele. Pengar överförs från utbildning-lärarlöner till transporter-taxinäringen. De drygt 800.000 som transporterna beräknas kosta utvecklar inte vår samhällsservice rörande skola och omsorg i den enda del av kommunen där investeringsviljan är hög.

Vi är nu 2985 personer i vår kommun. All kommunal ekonomi har antalet innevånare som grund. Kan vi öka vår inflyttning, kan vi arbeta för att skapa en attraktiv kommun att bo i med bibehållen service, ja då kommer vi att fortsätta ha framtidstro.Vid dagens Kommunfullmäktigemöte skulle det vara ett bra beslut för Åsele kommun att bestämma sig för att bibehålla lagstadgad samhällsservice i Fredrikadelen.

En kommentar

  1. landsbygdskvinna

    De yngre vill komma till landsbygden. E handel är en framtida möjlighet att skapa sin försörjning på landsbygden. Utan skola för barnen är det inte attraktivt att bo o arbeta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.