24.801 namn insamlade och inlämnade

I går lämnades namninsamlingslistorna till landstinget. 24.801 namn är betydligt flera än de antal som krävs för att kräva en folkomröstning. En busslast från Dorotea där Åselebor klev på efter vägen. En busslast som fyllde landstingshusets foajé och där Doroteaborna sjöng Doroteavisan efter det att alla pärmar med namninsamlingens listor var inlämnade.

Folkomröstningen kostar pengar säger Peter Olofsson. 10 miljoner är en nämnd summa och det skulle vara 1,5 promille av landstingets budget.

"Folkinitiativ för ett levande Västerbottens län-sjukvård för alla"är huudrubriken på de namninsamlingslistor som vi i Västerbotten har skrivit på.

Vidare är folkinitiativets syfte och förslag att : "Västerbottens län ska leva genom säkerställande av trygghet och service, öka inlandets tillväxt och ge hela länet en positiv utveckling"

"För att ådstdkomma detta föreslås en folkomröstning kring en ny förordning i landstinget som inkluderar ett åtgärdspaket som säkerställer sjukvård för alla vilket bland annat innebär att Dorotea sjukstuga får primärvårdsjour och vårdplatser som tidigare och att Åsele får en egen ambulans".

En folkomröstning skall hållas inom skälig tid men som jag förstår det hela kan majoriteten i landstingsfullmäktige tillgodose folkomröstningens krav utan att folkomröstningen genomförs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.