Kyotoavtal, klimatförändringar och Norrlands Inland

15 % av utsläppen av växthusgaser i världen omfattas av Kyotoavtalet. Alla övriga är fria från avtal. Mina funderingar cirkulerar runt det faktum att OM inget kallat krafttag händer så kommer vår tempertur att stiga 2-4 grader. Vad det innebär ska jag inte gå in på i mina funderingar just här men hur skall vi utifrån Inlandsperspektiv satsa och planera inför framtiden utifrån klimatförändringar.

Skogen kommer att växa fortare. Vad kommer att hända med snödjupet vet vi inte. Uppvärmningen kommer inte att ske lika över hela världen. Vissa områden får högre temperatur och vissa får lägre. Nordpolen är bland de områden som skulle få högre temperatur.

Hur ska vi betrakta turismen som näring framöver? Hur skall vi tänka över mera flygplatser när vi redan har många? Hur  ska vi tänka över utbyggd infrastruktur- vägar mellan våra dalgångar o kommuner? Hur skall vi bygga ut arbetet genom vårt nät, vårt bredband i marken och via luften? Ska vi arbeta aktivt och ta fram en plan så att vi med större medvetenhet kan minska utsläppen.

Att arbetspendal med flyg Stockholm – Barcelona borde vara förbjudet, ( för att ta ett exempel som inte rör oss )

Utbyggnad av vägnätet känns viktigt.

Biobränsle har vi redan.

Bottniabana – ja tack!

Bygga ut Inlandsbanan – ja tack!

Lokal produktion i ett starkt lokalsamhälle – ja tack!

….

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.