Vi skall förverkliga vår kommuns VISION !

Många minns vi Åsele kommuns satsning och kampanj "Åsele 4000 innevånare år 2000". Det var några år sedan. Vi var engagerade, arbetade med utvecklingsidéer och lämnade in förslag. Åsele hade vid den tiden ca 3.850 innevånare och det föddes flera barn då jmf de år då vi var drygt 4000 innevånare.

I arbetsmaterialet till nytt reglemente för kommunstyrelsen står det tydligt under kommunstyrelsens övergripande uppgifter – styrfunktion att: " arbeta för att kommunens vision förverkligs samt arbeta med mål, riktlinjer och ramar för styrning av kommunen verksamheter".

Min fråga blir omgående: Vilken vision har Åsele kommun?

Nyttan med en vision är att den skapar handlingskraft och engagemang. Det var just det som hände i Åsele när vi såg fram emot målet, att vi skulle vara 4000 innevånare år 2000.

Vi har uppsatta mål i vår kommun men vi har ingen aning om vart vi styr skeppet. En tänkare före Kr. födelse har uttryckt det så här " Våra planer sviker oss om vi saknar mål. När vi inte vet vilken hamn vi seglar mot är ingen vind den rätta".

Nyttan med en vision är just att den skapar handlingskraft och engegemang. En bra vision enar befolkningen. Åsele behöver snabbt starta upp ett arbete med att skapa en vision för vår kommun som är tydlig och bra. Om det händelsevis skulle finnas en vision undanstoppad någonstans så är det dags att den får luft under vingarna.

En kommentar

  1. Gunnel Linné

    Visst finns det visioner. I dag har jag jobbat uppe på Åslia. Vilken underbar och älskad anläggning det är. Och där finns visioner och en massa ideellt arbete. När jag möter dessa människor, då inser jag att det visst finns visioner. Det gäller bara att ta vara på dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.