En politisk teater !

Slår på Västerbottensnytt och nu har Inlandssjukvården med aktuella repliker hamnat på teaterscenen. I Umeå spelas "Den inbillade sjuke" och replikerna är inte så gamla som själva pjäsen. Akutvårdsplatser och ambulans är aktiva inslag i teaterreplikerna.  På något sätt så känns det rätt. På teaterscenen hör detta hemma. Verkligheten är ibland väldigt dubbel.

Efter beslut i kommunstyrelsen informerar nu kommunen om den sista versionen av avtalet med landstinget angående ersättning för ambulans. På måndag är vi alla inbjudna och därefter är det ett ärende för det allmänna utskottet att skriva under avtalet med landstinget angående akutbilen.

Ena dagen kommer Inlandsinnovationen på besök och redovisar vilka möjligheter dom erbjuds med riskvilligt kapital till investeringar i företag. Nästa dag säger vi nej till samhällsservice och den trygghet som en skola nära där vi bor och ambulans innebär. Skulle det vara någon enighet i vår kommun där vi visar att vi kan dra åt samma håll så skulle vi haft ambulans för länge sén. Skulle vi vågat satsa om än så lite så skulle vi våga ha högstadiet kvar i Fredrika Vill vi rekrytera kompetens måste vi behålla samhällsservice.

Målet som satts upp för länet är att vi skall vara den friskaste befolkningen i landet. Årtalet som satt upp är 2020. Fram till dess så behöver vi inte bara ambulans utan även akutvårdsplatser.

 

En kommentar

  1. Maria

    Så bra du beskriver hur det ligger till. Majoriteten försöker nu genom dessa avtal kringgå en kommande folkomröstnings beslut. Fortsätt berätta sanningar, det behövs att fler ser och förstår. S kommer att fortsätta mörka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.