Framtidstro och trygghet tack

 

Skall vi i Åsele återfå vår ambulans är det genom ett nytt beslut i landstingsfullmäktige.

Kvällens möte kom till stånd för vi inom oppositionen ville att information skall ut till medborgarna. Oppositionen ville att det avtal som skrivits ska granskas juridiskt innan det skrivs på. Inget gehör fanns då för den åsikten.

Min åsikt är att skriver man ett avtal med ett års uppsägningstid från vardera parter så måste det skrivas in vad som sker under den tiden. Återigen, kravet att detta avtal skall granskas juridiskt från kunniga personer är viktigt.

En avralstid på tre år är helt fel eftersom beslut har fattats om en folkomröstning angående sjukvården i vårt län med focus på inlandssjukvården.Jag anser att en avtalstid ska inte löpa över nästkommande allmänna val.

Fram tills idag har det varit helt utsiktslöst att Åseles politiker oberoende av beteckning skulle komma till en gemensam slutsats att vi ska ha en ambulans i vår kommun. Majoriteten kan besluta detta helt på egen hand.

Styrande – majoriteten i Åsele kommun kommer troligtvis att skriva på detta avtal med landstinget angående akutbil och det innebär också att de namnteckningar som sätts under det avtalet är ansvariga för akutsjukvården i Åsele..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.