Det är SLÄPPHÄNT !

Ja, hanteringen och förberedande arbetet av Åsele kommuns VA taxa är släpphänt. Utifrån kunskapen om att Vatten och Avlopp skall bära sina egna kostnader som då inte ska och får subventioneras av kommunens skatteintäkter fattas snabba beslut.

Åsele har hämtat in information från hur andra kommuner gör i vår närhet.

Åsele kommun har inte kunnat redovisa kommunens egna kostnader för VA och vart de kostnaderna finns. Jag som fritidspolitiker o ledamot av KF krävde detta. Enda svaret som fanns att tillgå var att de hade sett över kostnaderna och de var så låga som de kunde bli. Inga underlag att föra en diskussion utifrån ! VA taxan skulle baseras på antalet m2 för bostaden. Alla anslutande byggnader – vedskjul inräknades om de är byggda så att de ansluter till huset. Har du vatten i ditt garage blir det en egen enhet. Har du verkstadslokal med endast vattenanslutning i lunchrum räknas hela ytan….

Åsele ligger nu i topp med nästan dubbla avgiften / enhet jmf Dorotea och Lycksele. Vi har en lägre grundavgift jmf samma kommuner. Vi ligger lägre i kostnader för vatten förbrukning räknat i kubik. Summan och jämförelsen i slutändan visar att Åsele har dubbelt så dyrt VA som grannen Dorotea.

Bor du i by och har egen avloppsbrunn betalar du extra utöver VA taxan för att slamtömma denna brunn . 

Mitt krav står fast att alla kostnader ska läggas på bordet. Alla kostnader och vart kostnaderna finns skall redovisas noga för politikerna och medborgarna i Åsele kommun. Då först kan vi diskutera fram en VA taxa som är hållbar för människorna och företagen i vår kommun.

Släpphäntheten måste bort ur vår kommunala förvaltning

 

En kommentar

  1. Lars-Göran Nyström

    Åsele ligger nu i topp med nästan dubbla avgiften / enhet jmf Dorotea och Lycksele. Vi har en lägre grundavgift jmf samma kommuner. Vi ligger lägre i kostnader för vatten förbrukning räknat i kubik. Summan och jämförelsen i slutändan visar att Åsele har dubbelt så dyrt VA som grannen Dorotea.Stycket ovan är kopierat från din blogg.Gäller ditt inlägg ovan Komunens kostnader eller för villaägaren eller blandar du komun och villaägare.
    Är det som du redovisar att komunen inte vet sina kostnader innan beslut.Är vårat komunhus under fritt fall?Det är ju andra beslut som också ifrågasats.Komunhuset har ju inte brist på folk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.