FRAMTIDSTRO

Våga Visa Framtidstro!

Sorterade bilderna i min kamera för att bereda plats för fler. Då dyker bilderna upp från 2012 års första maj tåg. För många var det inte möjligt, att andra än de socialdemokrater som alltid varit det, får demonstrera denna dag. Detta är fel! Kd, Kristdemokraterna har faktiskt en mångårig tradition att uttrycka sin åsikt denna dag. För många av oss är det en ledig dag då man kan arbeta på för att fixa kommande års vedbehov eller……nåt annat nyttigt.

2012 samlades vi för att visa FRAMTIDSTRO i Åsele centrum.

Min dotter föddes på 1a maj på sjukstugan i Vilhelmina för snart 40 år sedan. Tiden går! Lyckan av att detta hände har vuxit med åren och att i skrivande stund vara rustad inför framtiden med tre barnbarn är en stor glädje.

Tiden går och snart är det återigen 1:a maj och arbetarklassens högtidsdag. Våga Visa Framtidstro kommer då återigen att eka genom Åseles gator för den rösten har aldrig tystnat under de månader som gått.

Framtidstro är det man känner när man går in i den digitaliserade biograf som VI har i vår kommun när flera STÖRRE biografer inte kan visa film längre för de har inte satsat för framtiden. Mina barnbarn imponeras när de hälsar på och kan inte förstå att det är så billigt att gå på Bio….. hos mormor.

Arbetare, anställda, lönearbetare….. När jag växte upp förstod jag inte hur pengar blev till. Minns detta väldigt tydligt. Mina klasskamrater boende i centrum levde att annat liv, tyckte jag! De hade pengar. handlade med pengar. Hemma hos mig kom osten tillbaks i mjölkkrukan tillsammans med mese o… Praktiskt, men hur gick detta till. I skogen fanns en arbetande traktor. Skogen kördes till Torvsjöåbrons avlägg där den tummades in. En skog som nu går att byta mot en 2 rummare i Stockholms innerstad, om man vill bo där vill säga.

Alla våra styrkor i vår kommun borde samlas för att bygga på Framtidstro.

Och en sak är säker, jag menar hela vår kommun!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.