Snigelfart….

Sommaren är här och det är bara att göra tummen upp för myggsurr och fågelkvitter. Politik däremot är inte vad det borde vara.

Kommunpolitiken är en långsam rörelse.

I en insändare i VF nyligen gladde sig kommunenes styrande majoritet över det samarbete och samförstånd som rådde vid senaste fullmäktigesammanträde i Hälla. När dagordningen inte innehåller något som skulle andas annat än rutinärenden hur skulle något annat kunna ske. Finns det inte en drivande utvecklingskraft finns inte en livaktig diskussion. Majoriteten har ansvaret.

Små glimtar av rättning i  leden vid val av förtroendeposter dök ändå upp. Ingen från majoriteten ville vara styrelseledamot av Torvsjö Kvarnar. Traditionen har varit den att ordförande i Kultur o Fritid  även varit ordförande i Stiftelsen Kvarnbäcken. När nu Kultur o Fritid som nämnd inte finns så avsade sig den socialdemokrat som varit vald men ingen annan fanns att få från majoritetens håll. Ingen ville vara med i den styrelse som skall arbeta med att utveckla den i vår kommuns  enda sevärdhet som har ett riksintresse.

Att utveckla turismnäringen stod annars högt på listan, när fritidspolitiker rangordnade vad vi tyckte va mer eller mindre viktigt att prioritera, utöver det som en politisk förvaltning i lag är satt att sköta. Turism o besöksnäring var viktig oberoende av vilket block vi tillhörde.

Snigelfat blir dyrt! Tycker att politiken i Åsele kommun inte ska kosta mera än 300 kr/kommuninnevånare och år. Nu kostar alla dessa snigelmöten skattebetalarna i Åsele 700kr/år. Kommuner med 10.000 innevånare klara sig med 300. Vad finns det för hinder i Åsele kommun att krympa kostnaderna inte bara i ord utan även i handling.??? Budget i balans !

Mitt ständiga tjat med en åsnas envishet är att klara o tydliga mål satta över kortare och längre tid och anställda som har tydliga arbetsbeskrivningar ( vilket nu inte finns alls på många håll ) Då kan kommunalrådet ta halvtids ledigt och njuta av sol o sommar och gå på skrivarkurs så att han inte behöver kopiera andra partiers texter ör att fylla tomrummet i sin blogg.. Efter de negativa beslut som tagits under året  behöver Åsele framtid en stabil , arbetsglad och målinriktad ledning som har klara och tydliga projekt att samarbeta runt som kan skapa en hållbar utveckling och framtidstro.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.