Hjälpen fanns nära och snabbt

Med blinkande oljelampa och med snustorr oljesticka efter Vilhelminavägen en tidig onsdagsmorgon kommer först en glad polisbil med hjälpsam inställning. Sedan jaktkamrater med livserfarenhet av egna blinkande lampor. Väntan blir inte lång kommer verkstadens utryckningsfordon med oljepåfyllning. För min del var inte hjälpen långvarig men effektiv. Felsökningen gav resultat och ny packning beställd. Finns ingen bättre plats att få STOPP på än den kommun där jag valt att bo. Min service är maximal när jag behöver den och människor finns för varandra.

 

Politiska rödljus! Varningslampor som blinkar när befolkningens service sjunker så att familjer gör valet att flytta. Röda lamporna sken med ett tydligt stanna o tänk efter men S och V var färgblinda. Vår kommun har nu minskat med flera personer än det som vanligtvis ställs i prognosen. Att tänka framtidspositivt är precis det vi måste göra men det är uppförsbacke. Fredrika är bland det naturskönaste platserna att bo på men skola och omsorg är basen för att vardagen ska fungera. Vill själv veta vad S och V har för förslag att komma med när ett helt skolhus blir tomt och hemtjänsten med start från Åsele centrum vistas mera på väg än tillsammans med de människor som de skall ge service.

Funderingarna kommer att fortsätta.

3 kommentarer

  1. Bert-Rune Wibrell

    Ja vi får hoppas att när den borliga alliansen får makten,blir Åsele till en mönster kommun.
    Vi minns ju hur det var förra mandatperioden.

    • Sylvia Samuelsson (inläggsförfattare)

      Vill inte leva i en kommun med ett avgrundsdike mellan Vi och Dom. Efterlyser en klar och MÅL inriktad politik med ett kommunalråd som finnsm på sitt arbetsrum och om inte så ska det finnas tydligt angivet vart han befinner sig och när han tänker komma tillbaka. Med en kommun totalt utan arbetsbeskrivningar för kommunens anställda så känns det det lite låt gå över det hela. S borde direkt ta tag i detta!

  2. Bert-Rune Wibrell

    Ja det håller jag med om.Det kan man ju säga,skall gälla inom alla områden.
    Politiska rödjlus och röda lampor,jag vet inte om jag kan hålla med dig om det.
    Ponera att nu skall ni återställa ordningen kan ni göra det,skall jag högakta er för er handlingskraft.
    Ja det kommer jag att göra,jag står alltid på den svagares sida oavsett om det är till höger eller till vänster.Skall för övrigt läsa det nya partiprogrammet av Åseles senaste parti.
    Citat av B-RW.Du tro va du vell,men du vet va som e bäst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.