Kraften i våra julhemvändare

Helt underbart att gå på BION i Åsele ocha vara en av de 196 som fick biljett. Att 45 personer fick vända vid dörren och se fram emot nästa föreställning är unikt för min hemkommun. Här får alla plats alltid!

När mina egna hemvändare efter 110 körda mil vaknar upp i förorten, testar skidorna för att sedan byta pjäxor mot löparskor. En tid senare äntrar löparen Åsele simhall, blir imponerad över att där pågår en hockeybockeymatch, blir vidare imponerad över ett så sympatiskt och nyrenoverat badhus. Följdfrågan blir Varför har jag inte varit där förut?

Nu gäller det om skidstadion är preparerad eller ej. Snötillgången bestämmer detta säger jag bestämt. Kommer snön kommer den genast att spårprepareras av ideellt arbetande skidentusiaster.

Att under juldagen avnjuta återvändare som traditionsenligt spelar årets härligaste hockeymatch med fullsatta läktare. 30 kr i inträde kändes väldigt sympatiskt och att rösta på årets mustasch för 10 kr. Jag är ovunnen  det utlovade priset av en middag som var vinsten för en av de som röstat på vinnaren.

Min stilla undran blir: Hur många av våra återvändare i första eller andra eller tredje generationen, Hur många skulle inte vilja bo i Åsele just nu…..om det fanns möjlighet. Ingen vet men ingen har tidigare ställt frågan. Ingen har tänkt tanken att presentera och marknadsföra möjligheten.

Barnbarn kör omkring i en åtta på åkern och kommer att få skotervana.

Tid bokas hos massagespecialister.

Bil går in på service

Sockar köps

Bastu badas och i morgon är det Sune på Bilsemester på BION i Åsele. Kultur är tillväxt!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.