Utveckling är möjlig!

Att bo och leva i en liten kommun i Västerbottens inland har sina politiska utmaningar. Att engagera sig och finnas med i en grupp som vill utveckling och som ser möjligheterna till utveckling är det som faktiskt kan sätta guldkant på tillvaron. För att lyckas driva en framtidspolitik krävs naturligtvis

ett antal röster.

Grunden att stå på finns i regionen och i länet. Jag har valt ett tillhöra ett parti som även finns i riksdagen. Jag tror blint på att människor kan och vill ta ansvar. Att lösningar dessutom kan få se olika ut beroende på vart vi bor.Varje ort har sina förutsättningar. När förslagen på lösningar kommer underifrån är de hållbara jämfört med motsatsen, när beslut trycks på uppifrån.

För att ta ett exempel. Centerpartiet motionerar i Region Västerbotten om att Västerbotten skall bli ett pilotlän för distans och fjärrundervisning. Motionen antogs. Detta sker i en tid när nerläggningsbesluten om landsbygdsskolor duggar tätt och diskussionen om våra barns skolkunskaper diskuteras i hela landet.

Beslutet om att arbeta för Västerbotten som ett pilotlän för IT undervisning genom distans och fjärrundervisning har bara börjat. Att utveckla en undervisning där klassläraren kompletteras med en ämneslärare på distans via uppkoppling via vårt utvecklade fibernät som vi har byggt ut under många år.

För att utveckling ska vara möjlig krävs det just Framtidstro och Hårt arbete. Ingenting går av sig själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.